Wat doen wij?

Wat doen wij?

De aanpak van ICL Arbeid is als geen ander. ICL Arbeid bekijkt mens en organisatie als een geheel. De voorkeur is om werknemers en werkgever al vanuit preventief oogpunt te ondersteunen om een disbalans bij de medewerker te voorkomen. Wanneer er wel sprake is van verzuim, dan zoeken we de beste manier om de klachten te verhelpen. Is er sprake van langdurend verzuim, dan zetten de ICL Arbeid re-integratiecoaches zich in om werknemers perspectief te bieden op passende arbeid. Het team van ICL Arbeid kan advies en ondersteuning bieden tijdens de gehele 104 weken van de Wet Verbetering Poortwachter én daarbuiten.
Iedereen is anders en zo is de oplossing voor een hulpvraag dat ook. Maatwerk is wat wij bieden, waarbij rekening wordt gehouden met de persoonlijke situatie, de hulpvraag, de mogelijkheden en de wensen van de cliënt/kandidaat. Integraal en op maat. Dat zorgt ervoor dat er snel geschakeld kan worden met andere professionals indien nodig.

De mogelijkheden van ICL Arbeid

Bij ICL Arbeid kan je als cliënt of kandidaat terecht voor diverse mogelijkheden. In de preventieve sfeer biedt ICL Arbeid individuele begeleiding of groepsbegeleiding om gezondheid en vitaliteit te verbeteren en de inzetbaarheid te verhogen. Zo werken we samen aan de gezondheid en het algehele welzijn van jou als werknemer en de organisatie. 
De mogelijkheden die er zijn binnen de preventie, zijn:
De arbeidsrevalidatie van ICL Arbeid is gericht op re-integratie in de eigen organisatie of op een verbetering van de gezondheidssituatie. Revalidatie met haalbare doelen, duurzaam en optimaal herstel en het leren omgaan met bestaande klachten.
De mogelijkheden die er zijn binnen de arbeidsrevalidatie, zijn:
Soms komen er veranderingen op je pad. De ICL Arbeid arbeidsdeskundige onderzoekt of je huidige functie nog passend is of passend te maken valt. Wanneer re-integreren in eigen werk niet meer mogelijk is, dan gaat de re-integratiecoach samen met de kandidaat op zoek naar het puzzelstukje dat voor disbalans zorgt. Onze aanpak is persoonsgericht en het doel is duurzaam herstel. Samen zorgen voor een passend geheel. Niet meer denken in beperkingen, maar in kansen staat daarbij centraal. 
De mogelijkheden die er zijn binnen de arbeidsre-integratie, zijn:
Binnen de bovenstaande trajecten kan additioneel fysieke en psychische training worden ingezet, indien dit bijdraagt aan een duurzaam herstel. Dit gebeurd altijd in overleg met de kandidaat en opdrachtgever.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Lees vorige berichten

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.