Outplacement

Outplacement

Wanneer ga je een outplacementtraject volgen?

Wanneer een organisatie (gedwongen) afscheid moet nemen van een werknemer kan de werknemer via een outplacementtraject aan een nieuwe baan worden geholpen. Middels outplacementtraject kun je samen met je begeleider zoeken naar een nieuwe baan, maar ook naar om-scholingsmogelijkheden. Je neemt daarnaast op een zorgvuldige manier afscheid van je oude werkgever, waarna je op zoek kunt gaan naar een  nieuwe uitdaging waarbij je jezelf misschien wel opnieuw uitvindt.

Outplacement is vaak succesvol en leidt vaak tot (duurzaam) nieuw werk. De begeleiding van een re-integratiebegeleider bij het vinden van een nieuwe baan, maakt het proces gemakkelijker. Stap voor stap samen op weg naar een nieuwe baan.

Wordt er een nieuwe baan voor mij gezocht?

Een bekend misverstand is dat een re-integratiecoach op zoek gaat naar geschikt werk voor jou en je een nieuwe baan aanbiedt. Dat is niet zo. 
Samen je wensen en mogelijkheden onderzoeken en de weg vinden naar een geschikte nieuwe baan, dat is de insteek. 

De kennis van het solliciteren en van de arbeidsmarkt, in combinatie met het brede netwerk van de re-integratiecoach, zal het proces bespoedigen en gemakkelijker maken. Vaak vinden mensen via dit traject een nieuwe baan met nieuwe uitdagingen, kortom een baan die goed bij hun past.

Wat kan de ICL re-integratiecoach voor jou betekenen?

  
De ICL re-integratiecoaches hebben ruimschootse ervaring met het begeleiden van mensen naar ander werk. ICL heeft een groot netwerk van werkgeverscontacten en heeft ervaring in vele verschillende branches. Van de zware industrie tot aan de verzorging, van de overheidsinstanties tot aan het onderwijs, van productiewerk tot aan callcenters. Deze ervaring neemt de ICL re-integratiecoach mee in jouw begeleiding.

Kenmerkend voor onze begeleiding is:
  
  • Professionele begeleiding
  • Geen wachttijden
  • Tweewekelijks persoonlijk contact
  • Korte en directe communicatielijnen
  • Gesprekken vinden in overleg bij jou thuis, bij een van de ICL-vestigingen in Maastricht of Heerlen of een openbare gelegenheid plaats
  • Een geheel individueel maatwerktraject aangezien niemand hetzelfde is
  • Eén op één begeleiding
  • Mogelijkheden tot inzet van andere disciplines indien nodig.
Contacteer Ons

De fases van outplacement bij ICL

01

Persoonlijke oriëntatie

Een van de uitgangspunten hierbij is dat iemand pas in beweging komt als hij verwacht dat het hem iets oplevert, het zogeheten verwachte positieve resultaat. Een ander belangrijk punt is dat iemand pas iets gaat doen als hij verwacht dat hij het ook kan.

02

Het scheppen van een realistisch arbeidsmarktperspectief

Nadat geschikte functies zijn benoemd, wordt gestart met een actieve arbeidsmarktbenadering. Een krachtige en onderscheidende CV en professioneel LinkedIn profiel worden gemaakt en diverse vacaturesites worden ingezet. Vacatures worden besproken/geanalyseerd met betrekking tot de mogelijkheden van de medewerker.

03

Toespitsen sollicitatievaardigheden en arbeidsbenadering

Na het doorlopen van deze fase ben je in staat om volledig zelfstandig te solliciteren. Onder begeleiding van de re-integratiebegeleider bereiden we je voor op sollicitatiegesprekken.

04

Werk en nazorg

De re-integratiebegeleider biedt jou ondersteuning bij een nieuw arbeids- of detacheringscontract en begeleidt je bij de nieuwe werkgever.

In de kijker

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Vraag het ons!

Ons multidisciplinaire team helpt u op  verschillende vlakken. Van preventie tot arbeidsrevalidatie, van spoor 1 begeleiding tot arbeidsdeskundige onderzoeken en van spoor 2 begeleiding tot outplacement en jobcoaching. Bij ICL vind u alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

MAIL ONS