Outplacement

OUTPLACEMENT

Wanneer ga je een outplacementtraject volgen?

Bij een outplacementtraject ga je onder begeleiding op zoek naar een andere werkgever. Een re-integratiebegeleider begeleid je door alle stappen van dit proces. Het verwerken van het ontslag, het creëren van nieuwe inzichten rondom arbeid en het vinden van antwoorden op loopbaanvragen en trainen van sollicitatievaardigheden.

Het outplacementtraject verschilt van een spoor 2 traject doordat deze laatste wettelijk verplicht is, maar een outplacementtraject niet. Dit wordt vaak aangeboden door een organisatie wanneer er (gedwongen) afscheid moet worden genomen van jou als werknemer en op deze manier ondersteuning wil bieden in het vinden van een nieuwe baan.

Wordt er een nieuwe baan voor mij gezocht?

Een bekend misverstand is dat een re-integratiecoach op zoek gaat naar geschikt werk voor jou en je een nieuwe baan aanbiedt. Wel begeleid de re-integratiecoach je bij het onderzoeken van je wensen en mogelijkheden rondom een nieuwe baan en begeleid je in het vinden van een nieuwe baan die goed bij je past.

Het traject heeft een looptijd van 6 maanden. De begeleiding vanuit ICL Arbeid wordt verricht vanuit onze locatie in Maastricht, Heerlen of in overleg in een andere regio. We bieden mogelijkheden in heel Limburg.

Contacteer Ons

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Contacteer ons