Spoor 2 Begeleiding

Spoor 2 Begeleiding

Samen op zoek naar passend werk

 
Het tweede spoor van de re-integratie start wanneer je langdurig arbeidsongeschikt bent en er geen mogelijkheden zijn in het 1e spoor. Dit betekent dat er geen passende arbeid binnen het bedrijf van de werkgever beschikbaar is.

Binnen een spoor 2 traject ga je samen met je coach zoeken naar een nieuwe (duurzame) baan die past bij je mogelijkheden, interesses en je persoonlijke toekomstperspectief. Samen werken om het beste uit jezelf te halen.
 

maak een afspraak voor uw intakegesprek

Maatwerkbegeleiding

De ICL Arbeid re-integratiecoaches hebben ruimschootse ervaring met het begeleiden van mensen binnen spoor 2 trajecten. Persoonlijke oriëntatie, het scheppen van een realistisch arbeidsmarktperspectief, het trainen van de sollicitatievaardigheden, arbeidsbenadering en nazorg horen tot de stappen binnen spoor 2 begeleiding van ICL Arbeid. Je bent uniek en daarom bieden wij altijd maatwerk. 

Waarom een spoor 2 traject bij ICL arbeid?

Wij onderscheiden ons van andere dienstverleners in onze sector doordat wij 2-wekelijks contactmomenten met de werknemer inplannen. Deze afspraken vinden plaats in een van de ICL-vestigingen of desgewenst elders. Onze begeleiding is altijd individueel en op maat. Wij werken niet in groepsprocessen waardoor onze cliënten  écht persoonlijke aandacht krijgen. 

De klik met de begeleider binnen een spoor 2 traject is zeer belangrijk. Daarom kun je altijd een eventuele voorkeur voor een mannelijke of vrouwelijke re-integratiecoach  aangeven. De begeleiders hebben verschillende achtergronden en kunnen zich elk goed inleven in jouw situatie. Samen een vertrouwensband opbouwen door middel van veelvuldige communicatie en contactmomenten, de persoon leren kennen en werk vinden dat echt bij jouw past staat hierbij voorop. 

ICL Arbeid heeft een groot netwerk van werkgeverscontacten, waardoor de kans van slagen groot is dat we geschikt werk vinden voor onze cliënten tussen 18 en 68 jaar.

De toegevoegde waarde van ICL Arbeid

  
ICL Arbeid is een gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van arbeid en gezondheid. Ons onderscheidend vermogen is de multidisciplinaire aanpak die binnen de diverse trajecten mogelijk is. Bij ICL arbeid werken specialisten uit diverse vakgebieden op het vlak van arbeid en gezondheid samen om mensen te ondersteunen bij hun weg terug naar werk of bij het voorkomen van uitval.

Ons team bestaat uit fysieke trainers (fysiotherapeuten die bijna allemaal dubbel opgeleid zijn), psychosociale trainers (arbeids- en organisatiepsychologen), arbeidstrainers, arbeidsdeskundigen, re-integratiecoaches, voedingsdeskundigen, budgetbegeleiders, logopodisten en podologen.  Indien gewenst of nodig kan de spoor 2 re-integratiecoach aanvullende diensten adviseren. 

In de kijker

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Vraag het ons!

Ons multidisciplinaire team helpt u op  verschillende vlakken. Van preventie tot arbeidsrevalidatie, van spoor 1 begeleiding tot arbeidsdeskundige onderzoeken en van spoor 2 begeleiding tot outplacement en jobcoaching. Bij ICL vind u alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

MAIL ONS