Over ICL Arbeid

Over ONS

WIE WIJ ZIJN

 ICL Arbeid is een multidisciplinair gezondheidscentrum gespecialiseerd op het gebied van arbeid en gezondheid. Ons team bestaat uit verschillende disciplines: re-integratiecoaches, fysiotherapeuten, psychosociale trainers, arbeidstrainers, arbeidsdeskundigen, voedingsdeskundigen en budgetbegeleiders. Door verschillende disciplines onder één dak te hebben kunnen wij cliënten op meerdere vlakken ondersteunen bij hun terugkeer naar werk. 

Daarnaast adviseren we opdrachtgevers op het gebied van arbeid en gezondheid en ondersteunen hun bij het verbeteren van de vitaliteit van medewerkers, het terugdringen van het ziekteverzuim en daarmee het verhogen van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Hiervoor hebben we een breed aanbod aan diensten, zoals bijvoorbeeld primaire preventie door middel van fysiotherapie of fysieke trainingen zoals fysiovitaal. Maar kunnen we ook health checks uitvoeren om de huidige gezondheidssituatie van de medewerker inzichtelijk te maken.  

OVER ICL ARBEID

ICL Arbeid zijn multidisciplinaire centra voor arbeid en gezondheid in Maastricht en Heerlen. ICL Arbeid is actief in het ruime werkgebied van arbeid en gezondheid en heeft vestigingen in Maastricht (Randwyck en Caberg) en in Parkstad (Heerlen).

Wij adviseren o.a. opdrachtgevers op het gebied van arbeid en gezondheid en ondersteunen bedrijven/instanties bij het verbeteren van de vitaliteit van medewerkers en/of cliënten, het terugdringen van het ziekteverzuim en daarmee het verhogen van de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers/cliënten. Wij hebben een breed aanbod aan diensten door ons multidisciplinaire team.

Wij geloven dat problemen vaak niet op zichzelf staan en multifactorieel, indien nodig, begeleidt dienen te worden. Binnen ICL zijn we er op gericht op een actieve en integrale aanpak waarin de verantwoordelijkheid van de cliënt centraal staat. De cliënt wordt gestimuleerd mee te denken over de oorzaak en de aanpak van het gezondheidsprobleem. Deze strategie zorgt voor bewustwording van inadequaat gedrag op fysiek, psychisch, sociaal-maatschappelijk en arbeidsmatig terrein en op deze wijze noodzakelijke gedragsverandering plaats vinden.  

Maak een afspraak

HISTORIE

 Integrated Care Limburg is opgericht door Dr. Bary Berghmans. Het bedrijf is ontstaan vanuit zijn fysiotherapiepraktijk, opgericht in 1980, namelijk Praktijk voor fysiotherapie Koekelkoren-Berghmans-Smeets. In de praktijk kwamen steeds meer arbeidsgerelateerde klachten voor en daaruit ontstond het idee om een multidisciplinair centrum voor arbeid en gezondheid op te richten. Dit centrum kreeg de naam Integrated Care Maastricht oftewel ICM. Bary, onze directeur, is gezondheidswetenschapper en klinisch epidemioloog en voert vele onderzoeken uit op het gebied van gezondheid. Het multidisciplinaire centrum is dan ook vanaf het begin wetenschappelijk onderlegd. 

De naam ICM is afkomstig van de visie van het bedrijf, namelijk integrale zorg bieden aan mensen op het gebied van arbeid en gezondheid, waarbij een cliënt of opdrachtgever bij één partij terecht kan met al zijn hulpvragen. Toen Integrated Care Maastricht opgericht was, bestond het team uit fysiotherapeuten, psychosociale trainers en arbeidstrainers. Door de jaren heen kwamen er echter steeds uitgebreidere vragen waardoor het multidisciplinaire team uitgebreid werd met een voedingsdeskundige en een budgetcoach.

Medewerkers

Bary Berghmans

Algemeen Directeur
Fysiotherapeut
Bekkenfysiotherapeut
Gezondheidswetenschapper
Klinisch epidemioloog
Eigenaar I.C. Limburg B.V. 
Organisatorisch directeur Pelvic Care Center MUMC+

Yvonn Durenkamp

Secretaresse

Tom Hameleers

Fysiotherapeut
Fysieke Trainer
Revalidatie
Arbeidsrevalidatie
Bewegingswetenschapper
Orthopedische Geneeskunde i.o.
FysioVitaal

Locaties

Wij zijn multidisciplinaire centra in arbeid en gezondheid met diverse locaties in Maastricht en Parkstad. 

maak een afspraak

In de kijker

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Vraag het ons!

Ons multidisciplinaire team helpt u op  verschillende vlakken. Van preventie tot arbeidsrevalidatie, van spoor 1 begeleiding tot arbeidsdeskundige onderzoeken en van spoor 2 begeleiding tot outplacement en jobcoaching. Bij ICL vind u alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

MAIL ONS