Arbeids reintegratie

Arbeidsreïntegratie

Iedereen kan vroeg of laat te maken krijgen met de wens of noodzaak om aan zichzelf te werken. ICL Arbeid onderscheidt zich door mensen te helpen hun balans terug te vinden, hun belastbaarheid én hun vitaliteit te verbeteren. Kandidaten kunnen op ieder niveau instappen. Hier spreekt de metafoor van de puzzel. Is er sprake van een missend puzzelstukje, fysieke klachten, mentale of andersoortige klachten die re-integratie belemmeren? Dan staan de ICL Arbeid professionals voor de kandidaat klaar. Samen focussen op de mogelijkheden, een doel bepalen en de puzzel samen kloppend maken. Onder begeleiding werken aan jezelf, waarbij de kandidaat als mens centraal staat.

Waarom kiezen voor ICL Arbeid?

  • Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met re-integratiecoach én andere discipline indien gewenst
  • Geen wachtlijsten, binnen 1 week wordt het intakegesprek gepland
  • Gericht op het bevorderen van duurzame inzetbaarheid
  • Ruim ervaren re-integratiecoaches
  • Persoonlijke benadering en tweewekelijks contact (één op één begeleiding)
  • Maatwerk met doorstroommogelijkheden naar andere diensten
  • Korte communicatielijnen met opdrachtgevers
  • Actief in geheel Limburg met locaties in Maastricht, Heerlen en Sittard, spreekuurlocaties in Venlo en Herten

Re-Integratie bij ICL Arbeid is anders

Het uitgangspunt van alle medewerkers van ICL Arbeid is 'Behandel iemand zoals je ook zelf behandeld wilt worden'. Dat nemen wij heel serieus. Ons doel binnen een traject is dan ook om iemand te helpen bij re-integratie, vitaliteits- en loopbaanvraagstukken.
Als je voor ICL Arbeid kiest, kies je voor een partij die verder kijkt dan het geijkte, die gaat voor persoonlijke aandacht en maatwerk. Dat laatste doen wij met een uiteenlopend team van professionals; re-integratiecoaches, fysieke trainers, psychosociale trainers, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, wandelcoaches en budgetbegeleiders.

Iedereen is anders, daarom bieden wij altijd maatwerk

De dienstverlening van ICL Arbeid is als losse puzzelstukjes die naadloos in elkaar passen en waarmee we de persoonlijke hulpvraag van de kandidaat gaan oplossen. Hierbij is het credo 'zoveel als nodig, zo weinig als mogelijk'.
Hoe de inzet van diensten eruit ziet, is geheel afhankelijk van de bestaande situatie, de wensen en mogelijkheden van de kandidaat. Samen zorgen wij dat de balans hersteld word en de puzzel weer een geheel vormt. Gericht op duurzaam herstel richting de arbeidsmarkt. De re-integratiecoach maakt altijd onderdeel uit van het traject, overige collega's worden alleen ingezet wanneer dit bijdraagt aan een duurzaam resultaat. Altijd in overleg met de kandidaat en de opdrachtgever. Samen werken aan een duurzaam herstel.

Veelgestelde vragen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Lees vorige berichten

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.