Haalbaarheidsonderzoek

Haalbaarheidsonderzoek

Een haalbaarheidsonderzoek wordt ingezet om te bepalen of de inzet van een Spoor 2 traject, gericht op begeleiding en bemiddeling naar passende arbeid bij een andere werkgever, haalbaar en realistisch is. Het onderzoek wordt aangevraagd op basis van informatie over de belastbaarheid van de werknemer, wanneer blijkt uit het arbeidsdeskundige rapport of andere aanvullende informatie, dat de mogelijkheden op de arbeidsmarkt zeer gering dan wel onduidelijk zijn. Het uitgangspunt bij het haalbaarheidsonderzoek vormt het belastbaarheidsprofiel (FML) dat opgesteld is door de bedrijfsarts en alle aanverwante documentatie over werknemer en desbetreffende medische problematiek(en).

Waaruit bestaat het haalbaarheidsonderzoek?

Het haalbaarheidsonderzoek is geschikt voor alle medewerkers, ongeacht opleidingsniveau of branche. Het onderzoek wordt afgesloten met een rapportage waarin onderstaande onderwerpen uitgebreid geëvalueerd worden. Dit resulteert in een concreet advies op basis waarvan de werkgever een verantwoorde keuze kan maken over eventuele vervolgstappen.



​​​​​​​Uitgebreide intake en dossier studie



​​​​​​​Loopbaanmogelijkheden en arbeidsmarktonderzoek



​​​​​​​Rapportage en advies

Jobport

Om meer zicht te krijgen op eventuele mogelijkheden voor de medewerker op de externe arbeidsmarkt, maken wij gebruik van het FunctieLab, van FML naar arbeidsmogelijkheden. Het functielab is een onafhankelijk toetsingsinstrument wat de belastbaarheid van de kandidaat op basis van FML-criteria vergelijkt met de werkbelasting op deeltaakniveau van ongeveer 250 functies, die dekkend is voor de meest voorkomende werkbelastingen in Nederland. De werkbelastingsgegevens zijn gebaseerd op het oordeel van ervaren arbeidsdeskundigen die de functies binnen bedrijven op systematische wijze hebben geanalyseerd op deeltaakniveau conform de FML criteria. Hierdoor is het mogelijk om per deeltaak aan te geven of er sprake is van overschrijdingen van de belastbaarheid van de kandidaat. De belastbaarheidsgegevens van de kandidaat zijn gebaseerd op de gegevens die via derden zijn verkregen van de daadwerkelijke belastbaarheid van de kandidaat. In de resultaten worden functies getoond variërend van onafgerond lager onderwijs tot academisch geschoold. Tijdens de selectie wordt het werk- en denkniveau aangepast aan de mogelijkheden van betrokkene. Het systeem sorteert steeds de functies die het best passen bij de belastbaarheid van betrokkene op basis van de ingevoerde FML, waarbij de keuze gemaakt wordt of een functie wordt meegenomen in het rapport of niet. Als functies met overschrijdingen zijn geselecteerd, danwordt deze weergegeven in het rapport. Het FunctieLab is een samenwerking van Elabo, Keerpunt en Jobport.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Lees vorige berichten

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.