Welkom bij Integrated Care Limburg (ICL)

Welkom bij ICL Arbeid

ICL Arbeid is een multidisciplinair centrum, gespecialiseerd in arbeid en gezondheid. Bij ons kunnen werknemer, werkgever en verwijzer terecht met uiteenlopende vraagstukken in het kader van preventie, arbeidsrevalidatie en arbeidsre-integratie. Zo weinig hulp als mogelijk, zoveel hulp als nodig is daarbij het devies. Bij fysieke, psychosociale of arbeid gerelateerde problematieken, maar ook voor een combinatie aan diverse klachten ben je bij ICL Arbeid aan het juiste adres.

maak een afspraak

Al onze diensten zijn maatwerk en gericht op duurzame inzetbaarheid van de medewerker. Korte lijnen, heldere communicatie, diversiteit aan professionals, geen wachttijden en één locatie waar alle hulpvragen beantwoord kunnen worden, dat is wat ons onderscheid. Samen met de werknemer werken we aan de vitaliteit van individu en de organisatie, zij het preventief of bij het hervatten in eigen of ander werk. ICL Arbeid beweegt werknemer en werkgever om het beste uit zichzelf te halen.

ICL Arbeid doet er alles aan om werknemers en bedrijven te helpen klachten te voorkomen en duurzame inzetbaarheid te waarborgen. Dreigt een medewerker toch uit te vallen of is deze reeds uitgevallen, dan begeleiden wij onze cliënten zo goed mogelijk bij hun terugkeer naar het arbeidsproces.​​​​​​​​

​​​​​​​Een breed scala aan specialisten kunnen ingezet worden om een cliënt optimaal te begeleiden bij klachten. Als een blokkendoos kunnen de expertises van ICL Arbeid ingezet worden, op zichzelf staand of gecombineerd. ICL Arbeid zorgt ervoor dat cliënten snel aan de beurt zijn en hanteert geen wachttijden.

Voor werknemers en cliënten

Als cliënt kunt u bij ICL Arbeid terecht komen door een verwijzing van een bedrijfs- of verzekeringsarts, door een verwijzing van een HR-medewerker of door u zelf aan te melden. ICL Arbeid is een gezondheidscentrum voor arbeid en gezondheid.

Meer informatie

ICL dienstverlening

ICL Arbeid is een multidisciplinair gezondheidscentrum dat is gespecialiseerd in het vitale gebied van arbeid en gezondheid. Ons team bestaat uit verschillende disciplines: re-integratiecoaches, fysiotherapeuten, psychosociale trainers, arbeidstrainers, arbeidsdeskundigen, voedingsdeskundigen en budgetbegeleiders. 

Meer inormatie

Voor werkgevers en verwijzers

ICL Arbeid is dé specialist in arbeid en gezondheid, niet alleen in het duurzaam oplossen van klachten, maar vooral omdat wij dienstverlening bieden waardoor de gezondheid organisatie breed verbeterd wordt en het ziekteverzuim wordt verlaagd.

Meer informatie

WIE ZIJN WIJ 

"Zoveel als nodig en zo weinig als mogelijk"

Integrated Care Limburg is een centrum dat zich richt op preventie en behandeling van zowel fysieke-, psychische- als arbeidsgebonden problemen. ICL heeft ruime ervaring met het behandelen en begeleiden van psychosociale klachten en lichamelijke klachten aan rug, schouder, knie, KANS (RSI) en bekken.​​​​​​​

VOOR WERKNEMERS EN CLIËNTEN

De mogelijkheden die ICL arbeid biedt

Als cliënt kun je bij ICL Arbeid terecht komen door een verwijzing van een bedrijfs- of verzekeringsarts, door een verwijzing van een HR-medewerker of door jezelf aan te melden.

Voor clienten

Voor Werkgevers en verwijzers

 Van preventie naar arbeidsrevalidatie en arbeidsre-integratie.

ICL Arbeid is dé specialist in arbeid en gezondheid, niet alleen in het duurzaam oplossen van klachten, maar vooral omdat wij dienstverlening bieden waardoor de gezondheid organisatie breed verbeterd wordt en het ziekteverzuim wordt verlaagd. Met behulp van kwalitatief hoogstaande interventies behandelen wij uiteenlopende klachten middels mono- of multidisciplinaire behandelprogramma's. Daarnaast hebben wij geen wachttijden voor cliënten en kan een behandeling kort na de aanmelding beginnen, waardoor uw bedrijf of onderneming veel geld wordt bespaard.
​​​​​​​
Wij denken met u mee!

Als MTB werken wij intensief samen met ICL Arbeid. Deze samenwerking is gebaseerd op de multidisciplinaire expertise die ICL Arbeid in huis heeft, de deskundige advisering en ondersteuning welke meer dan uitstekend aansluit bij ons als bedrijf.

Wij zijn als MTB binnen onze organisatie samen met alle medewerkers ook actief op het vlak van vitaliteit, gezondheid, bewegen en duurzame inzetbaarheid. Op elk van deze onderwerpen is ICL Arbeid onze partner. Deze samenwerking is er een op basis van wederzijds vertrouwen én erg plezierig.

Monique Billekens

​​​​​​​Manager Personeel en Organisatie, MTB Maastricht

OVER ICL ARBEID

ICL arbeid is een multidisciplinair gezondheidscentrum dat gespecialiseerd is in het complexe gebied van arbeid en gezondheid. Ons team bestaat uit professionals van verschillende disciplines. Hierdoor zijn de wacht- en doorlooptijden erg kort. Op deze manier kunnen wij cliënten op meerdere vlakken ondersteunen bij hun (snelle) terugkeer naar werk. ​​​​​​​

over ons

Gwen, verzuimconsulent HR Proteion

Bij Proteion werken wij nu een aantal jaren samen met ICL Arbeid voor onze spoor 2 trajecten. Wij zijn zeer tevreden met de intensieve en professionele begeleiding vanuit de spoor 2 begeleiders. Zeer deskundig en uitgebreide verslagen worden aangeleverd. Daarnaast houden ze ons wekelijks up-to-date, houden ze ons scherp en denken met ons mee waar nodig. Er zijn een aantal succesvolle herplaatsingen ontstaan tijdens het spoor 2 traject. Ook op het moment dat dit niet haalbaar is, wordt alles goed onderzocht en onderbouwd en wordt de betreffende medewerker klaar gestoomd voor de arbeidsmarkt op het moment dat er wel weer arbeidsmogelijkheden zijn. Wij zijn tevreden!

In de kijker

HISTORIE

Onze visie is integrale zorg bieden aan mensen op het gebied van arbeid en gezondheid, waarbij een cliënt of opdrachtgever bij één partij terecht kan met al zijn hulpvragen. 

ontdek onze visie

In de kijker

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Vraag het ons!

Ons multidisciplinaire team helpt u op  verschillende vlakken. Van preventie tot arbeidsrevalidatie, van spoor 1 begeleiding tot arbeidsdeskundige onderzoeken en van spoor 2 begeleiding tot outplacement en jobcoaching. Bij ICL vind u alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

MAIL ONS