Ben jij langdurig herstellende van COVID-19?


Een deel van de mensen houden na een besmetting met COVID-19 langdurig klachten. Dit wordt ‘Long Covid’ genoemd. De term “Long Covid” kan verwarring veroorzaken gezien hierbij 'Long' wordt gebruikt als het Engelstalige woord voor lang/langdurig en niet de Nederlandse term voor het orgaan “de long(en)”.

Long covid klachten kunnen weken tot maanden aanhouden na een COVID-19 besmetting.

De klachten kunnen bestaan uit vermoeidheid, kortademigheid, pijn op de borst, spierpijn, hoofdpijn, hartkloppingen, langdurig geurverlies, depressie of vergeetachtigheid (ook wel ‘brain fog’ genoemd). Een deel van deze klachten kunnen lang blijven bestaan, maar de ernst van de klachten kan in de loop van de tijd afnemen.

Revalidatie van Long-Covid bij Integraded Care Limburg

Indien je na COVID-19 klachten blijft houden bij het bewegen en het uitvoeren van activiteiten kun je voor hulp bij de fysiotherapeutterecht. De fysiotherapeut kan bijdragen in het inzicht geven van klachten, adviseren en begeleiden bij het opbouwen van de fysieke belastbaarheid zodat u uw dagelijkse activiteiten beter kan gaan uitvoeren. Gedurende de therapie wordt rekening gehouden met energieverdeling en de balans tussen belasting en belastbaarheid zodat u op een verantwoorde manier kunt herstellen.

Integraded Care Limburg (ICL) bestaat uit ICL Fysio en ICL arbeid. Beide bedrijven werken nauw samen aan het herstel van particulieren en werknemers. Door het multidisciplinaire team kan de coronarevalidatie aangepast worden op de doelen en wensen van de revalidant. Aanvullend kan bij Integraded Care Limburg (ICL) ook de ergotherapeut, psycholoog, arbeidsdeskundige en re-integratiecoach ingezet worden indien nodig. 

De duur van de revalidatie is afhankelijk van het klachtenbeeld. Doordat ICL Fysio en ICL Arbeid zorg op maat bieden kan dit uiteenlopen. Om de revalidatie goed te kunnen starten zal er een intakegesprek plaatsvinden met de fysiotherapeut, waarna een behandelplan wordt gemaakt in samenspraak met de revalidant. 

Vergoeding

Revalidatie na een COVID-19 besmetting kan vergoed worden vanuit de basisverzekering bij de zorgverzekeraar. Hiervoor dient een arts of specialist vast te stellen dat er sprake is (geweest) van een COVID-19 besmetting. Meer informatie hierover? Neem contact met ons op via info@iclfysio.nl of 0433473555.

Ben jij opzoek naar een revalidatiecentrum om je te ondersteunen om weer terug in je eigen kracht te komen? 

Contacteer ons

Aanbevolen voor jou

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Contacteer ons