Psychosociale Revalidatie

Psychosociale revalidatie

In gesprek met een psychosociale trainer

Psychosociale therapie is laagdrempelige, praktische psychologische hulpverlening. Het is erg breed en wordt toegepast bij meerdere problemen en hulpvragen die gesteld worden. Bij psychosociale therapie wordt gefocust op de capaciteiten en creativiteit van een cliënt zelf. Er wordt bij deze therapie ook gesproken van begeleiding in plaats van behandeling.

Wat leer je tijdens een training psychosociale therapie?
Bij psychosociale therapie wordt gewerkt met verschillende soorten psychologische hulpverlening. Psychosociale therapie is namelijk een brede vorm van hulpverlening, waar de cliënt en zijn mogelijkheden centraal staan. 

Ontdek Meer

De psychosociale trainer is er voor jou

De klachten waarvoor je bij een psychosociale trainer van ICL arbeid terecht kunt zijn zeer uiteenlopend. Ze staan echter in relatie tot je werkuitval. Soms weet je dat je klachten hebt, maar je weet niet waar deze vandaan komen. Je kunt je vinger niet op de zere plek leggen. Soms heb je klachten en weet je maar al te goed waardoor deze zijn ontstaan en waarom je dreigt uit te vallen of reeds uitgevallen bent.

De psychosociale trainers van ICL Arbeid kunnen je helpen. Misschien heb je in het begin wat moeite om je klachten bespreekbaar te maken, maar hier zal de psychosociale trainer je in begeleiden. 

Hulp op maat

Niemand is echter hetzelfde. Ook klachten variëren. Om deze reden werken wij met maatwerkprogramma's. Onze psychosociale training zal geheel aangepast worden op jou, aan jouw behoeften en wensen. Het streven is hierbij om de balans in je leven te herstellen, je belastbaarheid te verhogen en je zelfverzekerheid terug te geven.  

Veelvoorkomende psychosociale klachten

Vaak voel je je alleen als je psychosociale klachten hebt. Je hebt het gevoel dat niemand je begrijpt. Weet dat jij uniek bent, maar vaak is je klacht iets wat veel vaker voorkomt dan je denkt. De meest voorkomende klachten die wij behandelen zijn onderstaand benoemd.

angsten

assertiviteitsproblematieken

burn-out

chronische vermoeidheid

depressieve gevoelens

onverklaarbare lichamelijke klachten

een verstoord of negatief zelfbeeld

slaapproblemen

stress

      
  1. Heb jij een klacht die er niet bij staat, maar wil je toch graag weten of we je kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 
Contacteer Ons

Blijf niet te lang rondlopen met psychosociale klachten

Vaak vinden mensen het lastig om bij hun werkgever of leidinggevende aan te geven dat het niet goed met ze gaat. 43% van de Nederlandse bevolking krijgt te maken met psychische klachten in zijn leven. Mensen vinden het vaak lastig om hulp te zoeken of schamen zich het bespreekbaar te maken. Ons advies: wacht niet te lang om met je klachten naar de huisarts of psycholoog te gaan. 90% van deze mensen komt vroeg of laat toch terecht bij de huisarts of een andere professional. In een vroeg stadium zijn psychische klachten meestal beter te behandelen en kan langdurige werkuitval worden voorkomen.

Hoe ziet het programma eruit?

De psychosociale arbeidsrevalidatie start nadat er een intakegesprek met de psycholoog, ook wel psychosociale trainer genoemd,  heeft plaatsgevonden. Tijdens dit intakegesprek wordt je huidige psychosociale situatie in kaart gebracht en de factoren die hierop van invloed zijn. Denk hierbij aan omgevingsfactoren zoals je thuis- en werksituatie. Als je het fijn vindt om iemand mee te nemen naar dit gesprek, dan nodigen we je uit om dat te doen.

Vervolgens maakt de psychosociale trainer een begeleidingstraject op maat dat inspeelt op jouw klachten, wensen en behoeften. De frequentie van de gesprekken zal in samenspraak met jou worden bepaald. Tijdens jouw begeleidingsprogramma worden meerdere evaluatiemomenten ingepland. De psychosociale trainer staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en eventueel je begeleidingsprogramma aan te passen als dat nodig of gewenst is. 

Soms hebben mensen psychosociale of fysieke klachten waarbij een multidisciplinaire aanpak te uitgebreid van aard is. Om deze reden biedt ICL Arbeid monodisciplinaire arbeidsrevalidatieprogramma’s aan op zowel fysiek als psychosociaal gebied.

In de kijker

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Vraag het ons!

Ons multidisciplinaire team helpt u op  verschillende vlakken. Van preventie tot arbeidsrevalidatie, van spoor 1 begeleiding tot arbeidsdeskundige onderzoeken en van spoor 2 begeleiding tot outplacement en jobcoaching. Bij ICL vind u alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

MAIL ONS