Preventie

PREVENTIE

Wanneer kom je bij ICL arbeid voor Preventie? 

Als je wil werken aan je duurzame inzetbaarheid, je conditie wilt verbeteren (of op peil wil houden) of wilt werken aan specifieke doelen zoals bijvoorbeeld je gewicht verbeteren. Of als je in het verleden een lichamelijke of fysieke klacht hebt gehad en je wil voorkomen dat deze terugkomt.  Voor al deze persoonlijke zaken kun je bij ons terecht.

Preventie en duurzame inzetbaarheid zijn twee onderwerpen waarover steeds vaker wordt gesproken. Maar wat houdt het in? 
Preventie is het voorkomen van klachten of voorkomen dat je je ziek moet melden. Duurzame inzetbaarheid betekent dat men op de lange termijn en met het oog voor ontwikkelingen inzetbaar blijft. Met andere woorden: medewerkers die productief, gemotiveerd, gezond en met plezier hun werk uitoefenen. 

Bij ICL Arbeid kun je als werknemer terecht om preventief te werken aan je gezondheid en ervoor te zorgen dat je duurzaam inzetbaar blijft. We kunnen fysiek met je aan de slag middels diverse trainingen, we bieden fysiotherapie op locatie van bedrijven, komen je helpen je werkplek goed in te stellen of helpen je middels een aantal gesprekken met de psychosociale trainer om uitval te voorkomen. 

Heb jij een specifieke vraag? Je kan altijd vrijblijvend contact met ICL Arbeid opnemen via 043 3030040 of info@iclimburg.nl.

Aanmelden

Je kunt je voor de preventietrainingen zelf aanmelden, maar het kan ook vanuit je werkgever aangevraagd worden. Wij zijn aangesloten bij 'BenVitaal' en wanneer jouw werkgever dat ook is, dan kan jouw contributie via de werkkostenregeling betaald worden. Dit betekent dat de kosten worden betaald vanuit jouw brutoloon. Informeer ernaar bij jouw werkgever. 

Er zijn ook preventieve programma's die gestimuleerd én betaald worden door werkgevers. Voorbeelden hiervan zijn Fit@work, In-house Fysiotherapie of Psychosociale Preventie. 

In de kijker

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Vraag het ons!

Ons multidisciplinaire team helpt u op  verschillende vlakken. Van preventie tot arbeidsrevalidatie, van spoor 1 begeleiding tot arbeidsdeskundige onderzoeken en van spoor 2 begeleiding tot outplacement en jobcoaching. Bij ICL vind u alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

MAIL ONS