Arbeids revalidatie

Arbeidsrevalidatie

Binnen arbeidsrevalidatie bij ICL wordt sterk de nadruk gelegd op maatwerk, waarbij het mogelijk is verschillende interventies te combineren en af te stemmen op de individuele behoeften en omstandigheden van de persoon. Dit kan onder meer omvatten:
1.
Fysieke training: Voor mensen met lichamelijke beperkingen of letsels kan fysieke training een cruciaal onderdeel zijn van hun revalidatieproces. Dit kan gericht zijn op het verbeteren van kracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen en mobiliteit, met als doel het verminderen van beperkingen in het algemeen dagelijks leven.
2.
Psychosociale training: Psychosociale training richt zich op het versterken van de psychologische veerkracht en het omgaan met stress, angst, depressie of andere psychische gezondheidsproblemen die de arbeidsdeelname kunnen beïnvloeden.
3.
Ergotherapie: Ergotherapie richt zich op het verbeteren van de dagelijkse functionele vaardigheden die nodig zijn voor werk, zoals zelfverzorging, mobiliteit, planning (verdelen van energie) en het uitvoeren van taken op de werkplek. Dit kan onder meer inhouden het aanpassen van de werkplek, het leren gebruiken van hulpmiddelen en het aanleren van energiebesparende technieken.
4.
Wandelcoaching: Binnen deze wandelcoaching oftewel mentale coaching in de buitenlucht maken onze coaches gebruik van de natuur als praktijkruimte. Zintuigen worden geprikkeld, je kunt je hoofd 'leeg' maken en je bent fysiek aan de slag. Als metaforen voor het leven halen de coaches plekken in de natuur aan als gespreksonderwerp en krijgt cliënten in beweging. Wandelcoaching is een effectieve manier van begeleiding bij diverse vraagstukken.
5.
Voedingsdeskundig advies: Een gezond voedingspatroon kan bijdragen aan het bevorderen van de algehele gezondheid en het welzijn, wat op zijn beurt de arbeidsdeelname kan ondersteunen. Voedingsdeskundig advies kan helpen bij het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten, gewichtsbeheersing en het aanpakken van gezondheidsproblemen middels voeding.
6.
Financieel advies: Voor mensen die financiële zorgen hebben als gevolg van arbeidsongeschiktheid of werkloosheid, kan financieel advies waardevol zijn. Dit kan hulp bieden bij budgettering, schuldbeheer, het aanvragen van uitkeringen en het plannen van financiële doelen voor de toekomst.
Door deze diverse benaderingen te combineren en af te stemmen op de individuele behoeften van de persoon, kan men bij ICL Arbeid toewerken naar de terugkeer in eigen of ander werk. Aan de hand van de hulpvraag en een uitgebreide intake zal een advies worden gegeven voor een maatwerkprogramma. Bij ICL Arbeid kan een werknemer en de werkgever ook gebruik maken van het aanbod om een vrijblijvende en kosteloze kennismaking in te plannen. Na de kennismaking kan dan over worden gegaan op een intake.
Arbeidsrevalidatie biedt aanzienlijke voordelen voor mensen die geconfronteerd worden met gezondheidsproblemen of beperkingen die hun werkvermogen kunnen beïnvloeden. Deze vorm van revalidatie legt de focus op vroegtijdige interventie en ondersteuning, met als doel om mensen zo snel, duurzaam en effectief mogelijk terug te laten keren naar hun eigen werk.

Veelgestelde vragen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Lees vorige berichten

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.