Maak kennis met onze arbeidsdeskundige, Gaston Pijls


Bij ICL Arbeid staat een enthousiast, ervaren en ambitieus team voor je klaar. In de rubriek maak kennis met..' introduceren we onze teamleden! Elke week zullen we één van onze teamleden aan jullie voorstellen. Maak vandaag kennis met Gaston Pijls.

Gaston Pijls (1971) is als arbeidsdeskundige werkzaam binnen ICL Arbeid. Als arbeidsdeskundige adviseert en begeleidt hij werkgevers en werknemers bij de uitvoering van arbeidsdeskundige onderzoeken (Spoor 1-Spoor 2), outplacement, loopbaanoriëntatie en loopbaanbegeleiding.

Gaston, hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Gaston: “Mens en werk lopen als een rode draad door mijn loopbaan. Het prikkelde mij al vroeg om met mensen te praten over hun werk, waarom ze hun werk doen, wat ze leuk of minder leuk vinden in hun werk. Inmiddels werk ik ruim 20 jaar als re-integratie- en loopbaanadviseur. In 2019 heb ik de opleiding tot arbeidsdeskundige afgerond en heb ik mijn werkactiviteiten verder uitgebreid”.  

Kun je iets vertellen over jouw aanpak?

Gaston: “De gesprekken die ik met werknemers en opdrachtgevers voer vind ik iedere keer weer verrassend, boeiend en vooral uitdagend. Ik vind het interessant om erachter te komen wat de drijfveren zijn van mensen voor het werk wat ze doen of hebben gedaan, waar de knelpunten liggen, waar hun interesse ligt en wat ze zelf nog graag zouden willen in hun werkzame leven: doorgaan of toch veranderen naar een nieuwe loopbaan."

"Pas als ik een goed beeld heb gevormd van de situatie kan ik gaan werken aan een voor alle partijen bevredigend advies en probeer ik daar, binnen de mogelijkheden die er zijn, een bijdrage aan te leveren. En meestal lukt me dat ook! Ik ben van nature mensgericht, met een scherpe focus op dienstverlening, doel en resultaat. In mijn werk vormen humor en positivisme belangrijke waarden”.

"Ik ben van nature mensgericht, met een scherpe focus op dienstverlening, doel en resultaat. In mijn werk vormen humor en positivisme belangrijke waarden."

Wat is jouw drijfveer om dit werk te doen?

Gaston: “Het geeft mij iedere keer weer veel voldoening wanneer een werknemer weer aan de slag kan gaan in een voor hem of haar passende functie. Daarnaast streef ik iedere keer ook naar tevredenheid over mijn advies en werkzaamheden bij werknemer en werkgever-opdrachtgever. Goede en kwalitatieve dienstverlening is uitgangspunt van ICL Arbeid en mijzelf!”.

Welke inspiratiebronnen heb je naast je werk?

Gaston: “In mijn vrije tijd ga ik graag naar buiten om te ontspannen en te ontdekken, wandel en fiets ik iedere keer met veel plezier in onze mooie Limburgse natuur. Ook ga ik graag op reis, dichtbij en ver weg, luister ik met veel plezier naar een concert en laat ik mij inspireren en verwonderen door het bezoeken van musea”.   

Wilt u meer weten over de werkzaamheden die Gaston Pijls uitvoert of wilt u graag kennismaken om te bespreken wat Gaston voor u kan betekenen? Neem contact met ons op via info@iclarbeid.nl of telefonisch op het nummer 043-3030040.

Aanbevolen voor jou

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Contacteer ons