Mentaal welzijn verdient elke dag aandacht!


Gisteren was het de dag van de mentale gezondheid. Een dag waarop extra aandacht wordt gevraagd voor mentaal welzijn. Iedereen voelt zich wel eens niet fijn. Bij ICL Arbeid geloven we dat iedere dag aandacht moet worden gegeven aan het mentale welzijn van de mens en de organisatie. Maak het bespreekbaar en ga ermee aan de slag! Wist je bijvoorbeeld dat 1 op de 6 werknemers burn-out klachten ervaart? En dat jaarlijks 1,3 miljoen mensen van de werkzame beroepsbevolking hiermee te maken krijgt? Hoeveel collega's van jouw organisatie horen bij die aantallen?

Investeren in het mentale welzijn van medewerkers voorkomt onnodig verzuim en de hoge kosten die daarmee gepaard gaan.

ICL Arbeid voorkomt uitval en ondersteunt medewerkers bij het verhogen van het mentale welzijn op diverse wijzen. Van een 0-meting tot aan individuele begeleiding op maat.

·         MyMindScan is een oplossing die is gebouwd om potentiële mentale gezondheidsproblemen in een organisatie te identificeren en op te sporen voordat ze zich voordoen. Neurologische responsies, psychologisch bewustzijn en mentaal welzijn worden allemaal dynamisch gemonitord om zo een betrouwbaar en gedetailleerd inzicht te bieden waar in de organisatie potentiële risico’s ontstaan en hoe deze aangepakt kunnen worden. Dit wordt op een laagdrempelige en innovatieve manier getoetst, zonder vragenlijsten die te beïnvloeden zijn door sociaal maatschappelijke antwoorden. Vervolgens biedt ICL Arbeid gedetailleerde aanbevelingen en trainingsprogramma’s aan voor de individuen alsook voor de organisatie.

·         Wandelcoaching: Iedereen is anders en daarom zijn er ook veel verschillende soorten coaching stijlen. Onze mental coach biedt de mogelijkheid om met cliënten naar buiten te gaan. Mental coaching in de buitenlucht noemen wij wandelcoaching. Binnen deze wandelcoaching trajecten maakt Rian gebruik van de natuur als praktijkruimte. Zintuigen worden geprikkeld, je kunt je hoofd 'leeg' maken en je bent fysiek aan de slag. Als metaforen voor het leven haalt Rian plekken in de natuur aan als gespreksonderwerp en zet ze cliënten aan het denken. Middels verschillende technieken helpt ze mensen tot zichzelf te komen, meer rust te krijgen en zaken in perspectief te zetten.

·         Mentale begeleiding: Wanneer een medewerker te maken krijgt met psychosociale klachten zoals depressieve gevoelens, onzekerheid, het gevoel dat het teveel wordt of angstklachten, dan kan er middels preventieve mentale trainingen voorkomen worden dat de medewerker uit gaat vallen op het werk of dat hij/zij in een burn-out situatie terecht komt. Psychosociale preventie heeft als doel om jou bij te staan in het herstellen van veerkracht, het leren omgaan met de uitdagingen van het leven en het verschaffen van inzicht in eigen handelen.

·         Multidisciplinaire begeleiding: Fysieke en psychosociale belasting hangen namelijk heel vaak samen. Wanneer een werknemer psychisch vastloopt heeft dit vaak ook effect op de fysieke gesteldheid en daarbij de energetische belastbaarheid. Door met een maatwerkprogramma te werken aan het fysieke én mentale welzijn, kun je zelf een positieve invloed uitoefenen. Omdat iedereen anders is, is het van belang dat de begeleiding aangepast wordt op de persoonlijke situatie en de hulpvraag. Al onze trajecten zijn dan ook maatwerk.

Lees binnenkort meer over de manieren waarop ICL Arbeid niet alleen verzuim voorkomt, maar het werkgeluk vergroot! We vertellen je dan meer over de manieren waarop wij werknemers in hun kracht zetten en waarom de organisatie en de werknemer hier baat bij hebben. 

Meest Recente Posts

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Lees vorige berichten

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.