Aanpak van blijvende pijnklachten na sterilisatie bij mannen


Sterilisatie (vasectomie) is een veelvoorkomende ingreep bij mannen. Heel vaak gaat het goed en zijn er geen complicaties, maar meer dan eens zijn er pijnlijke klachten waar mannen (en vrouwen) onnodig lang mee blijven rondlopen. Bekkenfysiotherapie kan in veel van deze gevallen uitkomst bieden.

De drempel om naar de bekkenfysiotherapeut te gaan is vaak hoog omdat er veel onwetendheid is rondom bekkenfysiotherapie. Mensen denken dat de behandeling aan de 'edele delen' meestal onprettig zal zijn en gepaard zal gaan met pijn. De bekkenfysiotherapeut zal altijd proberen iemand op z'n gemak te stellen, maar behandelingen zijn wel noodzakelijk om van de klachten af te komen. Dit blijkt wel uit onderstaande getuigenis van een van onze mannelijke patiënten.


Testimonial van W.L, 42 jaar:

Na een vasectomie bleef ik last houden van aanhoudende, zeurende, altijd aanwezige pijn in mijn testikels. Deze werd eigenlijk nooit minder en met momenten dacht ik dat dit voor altijd zo zou blijven. Een gevolg van de vasectomie in combinatie met stuwing.

Nadat ik bij dr. Bary Berghmans, bekkenfysiotherapeut, ben geweest werd de pijn in eerste instantie meer. Deze zakte meestal na 2 dagen en soms kwam deze weer terug. Na een 5-tal behandelingen met ups en downs ben ik nagenoeg van de pijn verlost. Dit had ik nooit verwacht, maar gelukkig door toch te blijven gaan naar de soms pijnlijke behandelingen is dit het positieve resultaat. Dr. Bary, bedankt hiervoor. Meest Recente Posts

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Lees vorige berichten

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.