Maak kennis met onze re-integratiecoach Maud Bouwens


Bij ICL Arbeid staat een enthousiast, ervaren en ambitieus team voor je klaar. In de rubriek maak kennis met..' introduceren we onze teamleden! Op maandag zullen we één van onze teamleden aan jullie voorstellen. Maak vandaag kennis met Maud Bouwens.

Maud Bouwens (1972) is als re-integratiecoach werkzaam binnen ICL Arbeid. Als re-integratiecoach adviseert en begeleidt zij werkgevers en werknemers bij vraagstukken omtrent spoor 1 & 2, outplacement en loopbaanbegeleiding.

Maud, hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Maud: “Na jarenlang, in diverse functies, gewerkt te hebben voor een multinational heb ik mijn comfortzone verlaten en gekozen voor een carrière switch. Altijd al was ik geïnteresseerd in mijn medemens en wat hun bezighoudt. Ik vind het waardevol om te ontdekken wat iemands unieke talenten zijn en waar hun kracht ligt. In combinatie met terugkeer naar (eigen) werk geeft het mij voldoening om mensen in het zadel te helpen!”

''Ik heb ervaren dat deelnemen aan de maatschappij voor iedereen belangrijk is. Het liefst natuurlijk met werk dat bij je past, wat duurzaam is en waar je blij van wordt!"

Kun je iets vertellen over jouw aanpak?

Maud: “Ik ben oprecht geïnteresseerd in mensen en hun verhaal. Mijn kennis en ervaring in begeleiding is divers met als rode draad aandacht voor mensen, hen steunen waar nodig, helpen waar gewenst en motiveren en stimuleren waar moet. Zodat jij weer in je kracht komt en vol zelfvertrouwen aan het werk wilt, kunt en durft. Boven alles vind ik het belangrijk dat er een klik is, dat jij je op je gemak voelt en dat er ruimte is voor een open, eerlijk en oordeel loos gesprek, waarbij er ook gelachen, gehuild en gemopperd mag worden. Ik heb ervaren dat deelnemen aan de maatschappij voor iedereen belangrijk is. Het liefst natuurlijk met werk dat bij je past, wat duurzaam is en waar je blij van wordt!

Wat is jouw drijfveer om dit werk te doen?

Maud: “Ik wil van betekenis zijn en er toe doen! Met passie voor en met werken met mensen, geef ik invulling aan mijn trajecten. In gesprek ontdek ik interesses, drijfveren, talenten, kwaliteiten en valkuilen van de werknemer. Natuurlijk kent mijn eigen pad ook hobbels en uitdagingen, daarvan heb ik het meeste geleerd over wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan. Graag help ik anderen bij het ontdekken van de stappen die zij kunnen zetten, om zichzelf beter te leren kennen en met eigen regie, te groeien en te bloeien in werk!

Welke inspiratiebronnen heb je naast je werk?

Maud: “Ik ben een levensgenieter en zoek het geluk in kleine dingen. Wandelen in de natuur met onze hond Mojo geeft mij ontspanning en inspiratie. Onderweg mag een pitstop bij de brasserie natuurlijk niet ontbreken en genieten wij van een hapje en een drankje. Samen met ons gezin hebben wij enkele jaren geleden het roer omgegooid en wonen sindsdien in twee Tiny Houses. Wij zien onszelf ook wel als ambassadeurs van de Tiny House beweging en zetten stap voor stap koers naar een duurzamer en vrijer bestaan. Pionieren past wel bij mij!

Maud Bouwens is re-integratiecoach bij ICL Arbeid. Wil je meer weten over dienstverlening rondom re-integratie? Neem dan contact met ons op via 043 303 40 of stuur een e-mail naar info@iclimburg.nl .

Meest Recente Posts

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Lees vorige berichten

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.