Arbeidsreintegratie

ARBEIDSRE-INTEGRATIE

Wanneer kom je bij ICL Arbeid voor arbeidsreintegratie?

Het team van ICL Arbeid helpt cliënten om ondanks hun gezondheidsbeperkingen een volwaardige positie op de arbeidsmarkt te verwerven, of om hun functie te behouden.

Wanneer je langdurig uitgevallen bent en het niet meer zeker is of je terug kunt keren naar je eigen werk, kan de arbeidsdeskundige van ICL Arbeid ingezet worden. Deze  voert een arbeidsdeskundig onderzoek uit en kijkt naar de mogelijkheden om terug te keren naar eigen of ander werk binnen de huidige organisatie. Uit dit onderzoek komen resultaten voort die een conclusie en aanbeveling opleveren. Klik beneden op de pagina op de juiste button voor meer informatie over een arbeidsdeskundig onderzoek.

Eerst in de eigen organisatie

Hij bekijkt allereerst de mogelijkheden om terug te keren naar eigen of ander werk binnen de huidige organisatie. Uit dit onderzoek komen resultaten voort die een conclusie en aanbeveling opleveren. 

Pas daarna kijken bij andere organisatie
IIndien uit een dit onderzoek blijkt dat er geen mogelijkheden meer zijn in de eigen functie of op een andere functie binnen dezelfde organisatie, dan wordt volgens de Wet Verbetering Poortwachter een Spoor 2 begeleiding opgestart. Hiertoe is de werkgever verplicht. Onder begeleiding van een re-integratiecoach ga je op zoek naar passend werk in een andere organisatie.  
Klik beneden op de pagina op de juiste button voor meer informatie over Spoor 2 begeleiding.

Lees hieronder meer over Spoor 2 begeleiding, jobcoaching en outplacement.

In de kijker

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Vraag het ons!

Ons multidisciplinaire team helpt u op  verschillende vlakken. Van preventie tot arbeidsrevalidatie, van spoor 1 begeleiding tot arbeidsdeskundige onderzoeken en van spoor 2 begeleiding tot outplacement en jobcoaching. Bij ICL vind u alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

MAIL ONS