Maak kennis met onze psycholoog Annemiek Blaauw


Bij ICL Arbeid staat een enthousiast, ervaren en ambitieus team voor je klaar. In de rubriek maak kennis met..' introduceren we onze teamleden! Elke week zullen we één van onze teamleden aan jullie voorstellen. Maak vandaag kennis met Annemiek Blaauw.

Annemiek Blaauw is werkzaam als arbeids- en organisatiepsycholoog bij ICL Arbeid. Al ruim 8 jaar begeleid ze cliënten als psycholoog binnen de verschillende revalidatie trajecten binnen ICL Arbeid.

Annemiek, hoe ben je in dit vak terechtgekomen?

Na mijn opleiding psychologie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik direct in de re-integratie- en loopbaanbegeleiding van en voor werknemers en werkgevers gaan werken. Met veel plezier, want inmiddels werk ik bijna 25 jaar als psycholoog in het re-integratiewerkveld, waarvan de laatste 8 jaar bij ICL. In dit werk heb ik geleerd hoe belangrijk een werkende rol kan zijn als een van de stabiele pijlers in het leven, maar ook wat er allemaal in de weg kan staan om een (werk)rol goed te vervullen of wat het met iemand doet dit kwijt te raken.

''Het mooiste dat iemand kan bereiken is de oude aanpak leren durven loslaten en met verandering van aanpak in denken, in keuzes en/of in fysiek bewegen, de weg naar iets nieuws en berg op durven te omarmen.'' 

Kun je iets vertellen over jouw aanpak?

In mijn aanpak staat de focus op de manier van aanpak in het leven van de persoon centraal. Bewustzijn van de doelen die gesteld worden en of dit wel de juiste zijn en daarna het inzicht in de vele redenen die er kunnen bestaan waardoor deze doelen moeizaam of nog niet bereikt worden. Cognitieve gedragstherapie (inzicht in denkwijzen), assertiviteit en communicatievaardigheden zijn middelen die ik hierbij inzet. Hiervoor werk ik bij ICL samen met een team fysiotherapeuten die dezelfde doelen nastreven op fysiek vlak en waarbij fysieke training en psycho-sociale training elkaar aanvullen en ondersteunen.

Wat is jouw drijfveer om dit werk te doen?

Het mooiste dat iemand kan bereiken is de oude aanpak leren durven loslaten en met verandering van aanpak in denken, in keuzes en/of in fysiek bewegen, de weg naar iets nieuws en berg op durven te omarmen. Het vormt mijn grootste drijfveer om te mogen zien hoeveel invloed de mens in zichzelf kan vinden om eigen omstandigheden te kunnen veranderen. Een mens kan veel meer dan dat ie denkt.

Welke inspiratiebronnen heb je naast jouw werk?

Naast mijn werk besteed ik vooral veel aandacht aan mijn gezin met opgroeiende kinderen. Het vormt voor mij een leeromgeving waarin ik iedere dag geconfronteerd wordt met anders denken en ook anders doen. Het traint geduld, communicatievaardigheden, brengt inzicht in communicatiefouten en leert loslaten, allen zeer waardevolle inzichten om te leren veranderen. Daarnaast hecht ik veel waarde aan even kunnen en mogen terugtrekken uit het hectische leven, liefst door met z’n allen lekker even op vakantie te kunnen gaan.

Wilt u meer weten over de werkzaamheden die Annemiek uitvoert of bent u geïnteresseerd in één van onze trajecten? Neem contact met ons op via info@iclarbeid.nl of telefonisch op het nummer 043-3030040.

Aanbevolen voor jou

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Contacteer ons