Fysieke Revalidatie

Fysieke revalidatie

Bij (dreigend) werkuitval

Het fysieke trainingsprogramma wordt ingezet wanneer je fysieke klachten ervaart, die dusdanig zijn dat er sprake is van uitval van werk (verzuim) of dreigend werkverzuim. Tijdens het trainingsprogramma wordt er gewerkt aan het verminderen van je klachten en vergroten van je fysieke belastbaarheid. Om dit te realiseren wordt er een gepersonaliseerd -fysiotherapeutisch-trainingsprogramma voor je opgesteld.  

Leren omgaan met fysieke of pijnklachten

Binnen de trainingen wordt aandacht besteed aan de omgang met de fysieke klachten en/of pijnklachten. Het bewust maken van je gedrag omtrent je klachten speelt hierbij een grote rol. Vaak ben je je niet eens bewust van wat je wel of niet doet om pijn te voorkomen of te verminderen.

Wij proberen je daarom te laten zien welke fysieke mogelijkheden je hebt. Het glas is bij ICL Arbeid altijd halfvol. Je weet immers zelf vaak maar al te goed waar je beperkingen liggen. Op deze manier willen wij je stimuleren om aan je fysieke gezondheid en vitaliteit te werken en deze ook na het trainingsprogramma op peil te houden. 

Hulp bij uiteenlopende klachten

Bij ICL Arbeid kun je terecht met uiteenlopende fysieke klachten. We kunnen je zowel individueel als binnen een groep trainen. Klachten waarbij fysieke training ingezet kan worden zijn onder andere rugklachten, nek-schouderklachten, knieklachten, bekkenklachten, artrose, ter voorbereiding op of na een operatie of een ongeval. 

Hoe ziet het programma eruit?

Het fysieke trainingsprogramma start na een individueel intakegesprek met de fysiotherapeut / fysieke trainer. Als je het fijn vindt om iemand mee te nemen naar dit gesprek, dan kan dat. Tijdens het intakegesprek wordt je gezondheidssituatie besproken én de factoren die hierop van invloed zijn. Denk hierbij aan omgevingsfactoren zoals je thuis- en werksituatie.

Vervolgens maakt de trainer een trainingsprogramma op maat dat inspeelt op jouw klachten.. Binnen het trainingsprogramma wordt er gedurende 13 weken twee of drie keer per week getraind. De trainingen duren circa 90 minuten per keer en zijn altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut. Je traint in een vaste groep  mensen die zich in een soortgelijke situatie bevinden.

De frequentie van de trainingen zal in samenspraak met jou worden bepaald. Tijdens het programma worden meerdere evaluatiemomenten ingepland. De fysieke trainer staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je trainingsprogramma aan te passen indien nodig of gewenst.

Contacteer Ons

In de kijker

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Vraag het ons!

Ons multidisciplinaire team helpt u op  verschillende vlakken. Van preventie tot arbeidsrevalidatie, van spoor 1 begeleiding tot arbeidsdeskundige onderzoeken en van spoor 2 begeleiding tot outplacement en jobcoaching. Bij ICL vind u alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

MAIL ONS