Voor werknemers en cliënten

Voor werknemers en cliËNTEN

De mogelijkheden die ICL Arbeid biedt

Als cliënt kun je bij ICL Arbeid terecht komen door een verwijzing van een bedrijfs- of verzekeringsarts, door een verwijzing van een HR-medewerker of door jezelf aan te melden.

ICL Arbeid is een multidisciplinair centrum voor arbeid en gezondheid met meerdere vestigingen. Wij hebben eigen specialisten in dienst die hulp kunnen bieden vanuit verschillende vakgebieden op het gebied van  preventie, arbeidsrevalidatie en arbeids-re-integratie.

Wat u van ons kunt verwachten: 

  
 • Geen wachttijden (ook niet voor psychologische hulp)
 • Vandaag aangemeld = deze of volgende week intake en directe doorstroom vervolgtraject
 • Voor u & met u -> we staan voor u klaar en werken samen naar uw oplossing 
 • Team van professionals om u heen 
 • Er wordt uitgebreid tijd voor u genomen
 • Persoonlijke begeleiding
 • U bent zelf verantwoordelijk voor uw herstelproces, wij begeleiden u hierbij
 • Tussentijds evalueren om te kijken of er aanpassingen nodig zijn binnen uw traject
 • Ten alle tijden kunt u terecht bij uw behandelaar
 • De begeleiding vindt plaats in een vertrouwelijke omgeving
 • Uitgebreide kennis en ervaring met preventie, arbeidsrevalidatie en arbeid re-integratie
 • Gratis kennismaking
 • Coaching op afstand mogelijk
 • Coronaproof begeleiding 

Preventie

Wanneer kom je bij ICL arbeid voor Preventie? 

Als je wil werken aan je duurzame inzetbaarheid, je conditie wilt verbeteren (of op peil wil houden) of wilt werken aan specifieke doelen zoals bijvoorbeeld je gewicht verbeteren. Of als je in het verleden een lichamelijke of fysieke klacht hebt gehad en je wil voorkomen dat deze terugkomt.  Voor al deze persoonlijke zaken kun je bij ons terecht.

Aanmelden

Je kunt je voor de preventietrainingen zelf aanmelden, maar het kan ook vanuit je werkgever aangevraagd worden. Wij zijn aangesloten bij 'BenVitaal' en wanneer jouw werkgever dat ook is, dan kan jouw contributie via de werkkostenregeling betaald worden. Dit betekent dat de kosten worden betaald vanuit jouw brutoloon. Informeer ernaar bij jouw werkgever. 

Er zijn ook preventieve programma's die gestimuleerd én betaald worden door werkgevers. Voorbeelden hiervan zijn Fit@work, In-house Fysiotherapie of Psychosociale Preventie. 

Arbeidsrevalidatie

Soms wordt het allemaal teveel en vallen mensen met overspannenheidsklachten of dreigende burn-out uit, soms val je uit door een fysieke klacht zoals een blessure of botbreuk na een ongelukkige val, maar het kan ook zo zijn dat een combinatie van klachten ervoor zorgt dat je je werk (tijdelijk) niet meer uit kan voeren.  In al die gevallen kun je bij ICL Arbeid terecht voor arbeidsrevalidatie.  

Maatwerkprogramma's

Arbeidsrevalidatie is maatwerk waarbij verschillende professionals ingezet kunnen worden om je te helpen om terug te keren naar het arbeidsproces. Samen onderzoeken we welke begeleiding voor jou het beste is en waar je je goed bij voelt. Samen werken we aan je herstel en terugkeer. 

Hierbij is ons uitgangspunt

wij bieden zoveel hulp als nodig is en zo weinig als mogelijk. Dus geen onnodig lange trajecten maar wel maatwerk.

Aanmelden

Je kunt voor arbeidsrevalidatie aangemeld worden door je werkgever of door de HR-medewerker van het bedrijf waarvoor je werkt, maar in de regel wordt je verwezen door de bedrijfsarts. 

Arbeidsreintegratie

Wanneer kom je bij ICL Arbeid voor arbeidsreintegratie?

Het team van ICL Arbeid helpt cliënten om ondanks hun gezondheidsbeperkingen een volwaardige positie op de arbeidsmarkt te verwerven, of om hun functie te behouden.

Wanneer je langdurig uitgevallen bent en het niet meer zeker is of je terug kunt keren naar je eigen werk, kan de arbeidsdeskundige van ICL Arbeid ingezet worden. Deze  voert een arbeidsdeskundig onderzoek uit en kijkt naar de mogelijkheden om terug te keren naar eigen of ander werk binnen de huidige organisatie. Uit dit onderzoek komen resultaten voort die een conclusie en aanbeveling opleveren. Klik beneden op de pagina op de juiste button voor meer informatie over een arbeidsdeskundig onderzoek.

Eerst in de eigen organisatie

Hij bekijkt allereerst de mogelijkheden om terug te keren naar eigen of ander werk binnen de huidige organisatie. Uit dit onderzoek komen resultaten voort die een conclusie en aanbeveling opleveren. 

Pas daarna kijken bij andere organisatie
IIndien uit een dit onderzoek blijkt dat er geen mogelijkheden meer zijn in de eigen functie of op een andere functie binnen dezelfde organisatie, dan wordt volgens de Wet Verbetering Poortwachter een Spoor 2 begeleiding opgestart. Hiertoe is de werkgever verplicht. Onder begeleiding van een re-integratiecoach ga je op zoek naar passend werk in een andere organisatie.  
Klik beneden op de pagina op de juiste button voor meer informatie over Spoor 2 begeleiding.

Lees hieronder meer over Spoor 2 begeleiding, jobcoaching en outplacement.

In de kijker

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Vraag het ons!

Ons multidisciplinaire team helpt u op  verschillende vlakken. Van preventie tot arbeidsrevalidatie, van spoor 1 begeleiding tot arbeidsdeskundige onderzoeken en van spoor 2 begeleiding tot outplacement en jobcoaching. Bij ICL vind u alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

MAIL ONS