Overige diensten

Overige diensten

ICL Arbeid kijkt naar het hele plaatje

Het team van ICL Arbeid helpt cliënten om ondanks hun gezondheidsbeperkingen een volwaardige positie op de arbeidsmarkt te verwerven, of om hun functie te behouden.

Soms is die extra hulp nodig

Aanvullend aan de arbeidsrevalidatie en arbeidsre-integratie kan wandelcoaching, budgetbegeleiding en voedingsdeskundig advies toegevoegd worden aan het traject wanneer dat ervoor kan zorgen dat dit het herstel bevorderd. Dit gaat altijd in overleg met de cliënt en opdrachtgever/verwijzer.

Wandelcoaching

Mental coaching in de buitenlucht

Iedereen is anders en daarom zijn er ook veel verschillende soorten coaching stijlen. De coaching van ICL Arbeid vond tot nu toe voornamelijk binnen plaats. Onze mental coach Rian biedt de mogelijkheid om met cliënten naar buiten te gaan. Mental coaching in de buitenlucht noemen wij wandelcoaching.

Binnen deze wandelcoaching trajecten maakt Rian gebruik van de natuur als praktijkruimte. Zintuigen worden geprikkeld, je kunt je hoofd 'leeg' maken en je bent fysiek aan de slag. Als metaforen voor het leven haalt Rian plekken in de natuur aan als gespreksonderwerp en zet ze cliënten aan het denken.
​​​​​​​
Wandelcoaching is een effectieve manier van begeleiding bij diverse vraagstukken. Heel concreet en op maat op zoek naar antwoorden.

Gespecialiseerde fysiotherapie 

Wanneer de klacht vraagt om een specifieke aanpak 

Sommige fysieke klachten vragen om gespecialiseerde hulp. Het team van fysiotherapeuten van ICL Arbeid bestaat daarom uit divers opgeleide professionals. Daarom kan je met heel uiteenlopende klachten bij ICL Arbeid terecht voor:

  • Reguliere fysiotherapie

  • Manuele therapie

  • Bekkenfysiotherapie

  • Oedeemtherapie

  • Revalidatietherapie

  • Revalidatie na Covid-19

  • Neurorevalidatietherapie

  • Ergotherapie

  • Medical Taping

Budgetbegeleiding

Leren omgaan met inkomsten en uitgaven

Budgetbegeleiding is het doelgericht begeleiden en ondersteunen van een leerproces van de cliënt in het verkrijgen van inzicht in de inkomsten en uitgaven.

Het stimuleren van kennis, vaardigheden en inzicht bij de cliënt en samen een plan van aanpak maken zodat de cliënt zelf: 
• een overzichtelijke administratie kan voeren  
• het beschikbare budget kan afstemmen, zodanig dat in de toekomst geen nieuwe schulden ontstaan

Lees hier meer over budgetbegeleiding.

Voedingsdeskundig Advies

Eten is een noodzaak.
​​​​​​​Bewust eten is een kunst. 

Voeding maakt een heel groot deel uit van het leven. Eten helpt om gezond te blijven én is gezellig! Bij de een speelt dit een prominentere rol dan bij de ander. Voeding kan je helpen om beter in je vel te zitten, van klachten af te komen, om af te vallen of bij te komen, meer energie te krijgen, etcetera. 

De voedingsdeskundige van ICL Arbeid wordt betrokken wanneer de eetwijze problemen oplevert in de algehele leefstijl. De begeleiding draait niet om diëten, maar laat je bewust worden van je eetpatroon en helpt je de eet- en leefstijl te verbeteren. Mét grote aandacht voor het verbeteren van de algehele gezondheid. Lees hier meer over voedingsdeskundig advies. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Lees vorige berichten

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.