Over ICL Arbeid

Over ICL Arbeid

 Integrated Care Limburg (ICL) zijn multidisciplinaire gezondheidscentra, actief in het ruime werkgebied van arbeid en gezondheid met vestigingen in Maastricht (Randwyck en Caberg) en Parkstad (Heerlen). Wij adviseren o.a. opdrachtgevers op het gebied van arbeid en gezondheid en ondersteunen bedrijven/instanties bij het verbeteren van de vitaliteit van medewerkers en/of cliënten, het terugdringen van het ziekteverzuim en daarmee het verhogen van de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers/cliënten. Wij hebben een breed aanbod aan diensten door ons multidisciplinaire team.

Wij geloven dat problemen vaak niet op zichzelf staan en multifactorieel, indien nodig, begeleidt dienen te worden. Binnen ICL zijn we er op gericht op een actieve en integrale aanpak waarin de verantwoordelijkheid van de cliënt centraal staat. De cliënt wordt gestimuleerd mee te denken over de oorzaak en de aanpak van het gezondheidsprobleem. Deze strategie zorgt voor bewustwording van inadequaat gedrag op fysiek, psychisch, sociaal-maatschappelijk en arbeidsmatig terrein en op deze wijze noodzakelijke gedragsverandering plaats vinden.  

maak hier een afspraak met icl arbeid

 Omdat ICL het belangrijk vindt om opdrachtgevers en cliënten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben wij op woensdag 5 juni 2019 een samenwerkingsovereenkomst met Adelante Arbeid ondertekend. Samen kunnen we alle vragen op het gebied van arbeid en gezondheid beantwoorden en elkaar daar aanvullen met onze expertises waar nodig. Dit alles op diverse gebieden: van assessment tot preventie, van Vroege Interventie tot mono- of multidisciplinaire arbeidsrevalidatie, van functioneel arbeidsadvies tot spoor 1 en spoor 2 arbeidsre-integratie. 

De kern van de samenwerking is dat er in gezamenlijkheid nog meer voor onze opdrachtgevers en cliënten betekent kan worden. Bei

Geen tot weinig wachttijden

Ontdubbelen van kosten daar waar mogelijk

Sparringspartners voor opdracht- en werkgevers

Korte communicatielijnen onderling en met opdracht- en werkgevers

Ontwikkelen van maatwerkprojecten voor opdracht- en werkgevers

Warme overdrachten tussen Adelante Arbeid en ICL, waardoor begeleidingstrajecten over kunnen vloeien naar de andere organisatie

Warme overdrachten tussen Adelante Arbeid en ICL, waardoor begeleidingstrajecten over kunnen vloeien naar de andere organisatie

 Door de samenwerking met Adelante Arbeid kan men vanaf augustus 2019 ook voor Vroege Interventietrajecten bij ICL terecht. Vroege Interventietrajecten kunnen in Hoensbroek, Maastricht en Heerlen worden ingezet.

Door de geografische spreiding kunnen onze diensten (gedeeltelijk) Limburgbreed worden ingezet. Hierdoor zijn wij dicht bij onze cliënten in de buurt. 

In de kijker

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Vraag het ons!

Ons multidisciplinaire team helpt u op  verschillende vlakken. Van preventie tot arbeidsrevalidatie, van spoor 1 begeleiding tot arbeidsdeskundige onderzoeken en van spoor 2 begeleiding tot outplacement en jobcoaching. Bij ICL vind u alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

MAIL ONS