Over ICL Arbeid

OVER ONS

Wie wij zijn

ICL Arbeid is een multidisciplinair gezondheidscentrum gespecialiseerd op het gebied van arbeid en gezondheid. Ons team bestaat uit verschillende disciplines: re-integratiecoaches, fysiotherapeuten, psychosociale trainers, arbeidstrainers, arbeidsdeskundigen, voedingsdeskundigen en budgetbegeleiders. Door verschillende disciplines onder één dak te hebben kunnen wij cliënten op meerdere vlakken ondersteunen bij hun terugkeer naar werk. 

Daarnaast adviseren we opdrachtgevers op het gebied van arbeid en gezondheid en ondersteunen hun bij het verbeteren van de vitaliteit van medewerkers, het terugdringen van het ziekteverzuim en daarmee het verhogen van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Hiervoor hebben we een breed aanbod aan diensten, zoals bijvoorbeeld primaire preventie door middel van fysiotherapie of fysieke trainingen zoals fysiovitaal. Maar kunnen we ook health checks uitvoeren om de huidige gezondheidssituatie van de medewerker inzichtelijk te maken.  

Over ICL Arbeid

ICL Arbeid zijn multidisciplinaire centra voor arbeid en gezondheid in Maastricht en Heerlen. ICL Arbeid is actief in het ruime werkgebied van arbeid en gezondheid en heeft vestigingen in Maastricht (Randwyck en Caberg) en in Parkstad (Heerlen).

Wij adviseren o.a. opdrachtgevers op het gebied van arbeid en gezondheid en ondersteunen bedrijven en instanties bij het verbeteren van de vitaliteit van medewerkers en/of cliënten, het terugdringen van het ziekteverzuim en daarmee het verhogen van de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers/cliënten. Wij hebben een breed aanbod aan diensten door ons multidisciplinaire team.

Wij geloven dat problemen vaak niet op zichzelf staan en multifactorieel, indien nodig, begeleidt dienen te worden. Binnen ICL zijn we er op gericht op een actieve en integrale aanpak waarin de verantwoordelijkheid van de cliënt centraal staat. De cliënt wordt gestimuleerd mee te denken over de oorzaak en de aanpak van het gezondheidsprobleem. Deze strategie zorgt voor bewustwording van inadequaat gedrag op fysiek, psychisch, sociaal-maatschappelijk en arbeidsmatig terrein en op deze wijze noodzakelijke gedragsverandering plaats vinden.  

Maak een afspraak

Historie

Integrated Care Limburg is opgericht door Dr. Bary Berghmans. Het bedrijf is ontstaan vanuit zijn fysiotherapiepraktijk, opgericht in 1980, Praktijk voor fysiotherapie Koekelkoren-Berghmans-Smeets.

De naam ICL is afkomstig van de visie van het bedrijf, namelijk integrale zorg bieden aan mensen op het gebied van arbeid en gezondheid, waarbij een cliënt of opdrachtgever bij één partij terecht kan met al zijn hulpvragen. ICL staat dan ook voor Integrated Care Limburg. 

Ontdek meer

Locaties

Wij zijn een multidisciplinair centra in arbeid en gezondheid met diverse locaties in Maastricht en Parkstad. 

maak een afspraak

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Lees vorige berichten

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.