Historie

Historie

Integrated Care Limburg is opgericht door Dr. Bary Berghmans.

Het bedrijf is ontstaan vanuit zijn fysiotherapiepraktijk, opgericht in 1980, namelijk Praktijk voor fysiotherapie Koekelkoren-Berghmans-Smeets. In de praktijk kwamen steeds meer arbeidsgerelateerde klachten voor en daaruit ontstond het idee om een multidisciplinair centrum voor arbeid en gezondheid op te richten. Dit centrum kreeg de naam Integrated Care Maastricht oftewel ICM. Bary, onze directeur, is gezondheidswetenschapper en klinisch epidemioloog en voert vele onderzoeken uit op het gebied van gezondheid. Het multidisciplinaire centrum is dan ook vanaf het begin wetenschappelijk onderlegd. 

De naam ICM is afkomstig van de visie van het bedrijf, namelijk integrale zorg bieden aan mensen op het gebied van arbeid en gezondheid, waarbij een cliënt of opdrachtgever bij één partij terecht kan met al zijn hulpvragen. Toen Integrated Care Maastricht opgericht was, bestond het team uit fysiotherapeuten, psychosociale trainers en arbeidstrainers. Door de jaren heen kwamen er echter steeds uitgebreidere vragen waardoor het multidisciplinaire team uitgebreid werd met een voedingsdeskundige en een budgetcoach

ICM voert sinds de begintijd veel trajecten uit in opdracht van het UWV.

De wens om dicht bij de cliënt in de buurt gevestigd te zijn, bracht met zich mee dat ICM uitbreiding zocht naar Heerlen. Dit omdat een groot gedeelte van de cliënten uit regio Parkstad afkomstig waren en ICM zo beter in kon gaan op de behoefte van de cliënt en de opdrachtgever. Echter in Heerlen kon men niet met de naam Integrated Care Maastricht een vestiging openen, vandaar dat de naam aangepast is geworden naar de huidige naam Integrated Care Limburg.

Als laatste uitbreiding is er een re-integratieteam samengesteld dat zich bezighoudt met spoor 1, arbeidsdeskundige onderzoeken, spoor 2, outplacement en jobcoaching. Door deze uitbreiding kunnen we opdracht- en werkgevers helpen van preventie tot aan arbeidsrevalidatie tot aan arbeidsre-integratie. ​​​​​​​​​​​​​

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Contacteer ons