Maak kennis met onze fysiotherapeut Christel van Rooy


Bij ICL Arbeid staat een enthousiast, ervaren en ambitieus team voor je klaar. In de rubriek maak kennis met..' introduceren we onze teamleden! Elke week zullen we één van onze teamleden aan jullie voorstellen. Maak vandaag kennis met Christel van Rooy.

Christel van Rooy is sinds kort werkzaam als fysiotherapeut binnen ICL arbeid/ICL fysio. Christel  behandelt patiënten met uiteenlopende klachten in de reguliere praktijk en daarnaast voert ze intakegesprekken uit voor de arbeidsrevalidatie en begeleid ze patiënten hierin tijdens hun traject. Daarnaast begeleid zij als fysiek trainer de FysioVitaal groepen.

Christel, hoe ben je in dit vak terechtgekomen?

Christel: ”Van jongs af aan heb ik altijd intensief gesport (atletiek) en mede hierdoor ben ik geïnteresseerd geraakt in het menselijk lichaam, beweging, gezonde leefstijl en blessurepreventie. Vandaar ook de keuze voor mijn reeds afgeronde studies bewegingswetenschappen en master in Sport en Voeding. Echter, in deze studie miste ik vooral het patiëntencontact. Daarnaast wilde ik mijn achtergrond verbreden en meer kennis opdoen. Hierdoor ben ik begonnen aan de opleiding tot fysiotherapeut, die ik recent heb afgerond.”

Kun je iets vertellen over jouw aanpak?

“Het vak fysiotherapie draait niet alleen om het stukje fysieke gesteldheid. Voor mij staat de patiënt centraal en probeer ik te kijken naar het complete plaatje. Ik probeer samen met de patiënt te achterhalen waarom zijn klachten ontstaan zijn en waarom het herstel hiervan belemmerd wordt. Belangrijk hierin is ook het mentale aspect. Samen met de patiënt probeer ik ervoor te zorgen dat hij/zij weer vertrouwen krijgt in het eigen lichaam.”

"Samen met de patiënt probeer ik ervoor te zorgen dat hij/zij weer vertrouwen krijgt in het eigen lichaam."

Wat is jouw drijfveer om dit werk te doen? 

Christel: “Het vak fysiotherapie spreekt mij zo erg aan omdat je patiënten kunt helpen om weer van hun klachten af te komen. Vaak kun je bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven op verschillende vlakken. Het begeleiden van een revalidatieproces en hierdoor de patiënt terug op zijn oude functioneringsniveau brengen is iets wat mij voldoening geeft. Het mooie aan dit vak is de afwisseling tussen de verschillende patiënten populaties en hetgeen ik als fysiotherapeut kan betekenen voor deze patiënten. Voor de een is het weer terugkomen op zijn oude niveau tijdens het sporten, maar voor de ander is het weer beter kunnen functioneren in het dagelijks leven. Als je ziet dat jouw patiënten weer openbloeien, dan geeft dit veel voldoening. Daar doe je het voor!” 

Welke inspiratiebronnen heb je naast je werk?

“Familie en vrienden zijn voor mij het belangrijkste wat er is. Ik breng graag veel tijd met hen door.  Naast mijn werk ben ik veel met sport bezig, ik ben vaak te vinden op de atletiekbaan of op de wielrenfiets, het liefst met vrienden. Het samen sporten en elkaar tot een hoger niveau brengen geeft mij veel energie.“

Christel van Rooy is fysiotherapeut bij ICL Arbeid en ICL Fysio. Wil je graag een behandeling bij Christel inplannen? Neem dan contact met ons op via 043 303 40 of stuur een e-mail naar info@iclimburg.nl. 

Meest Recente Posts

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Lees vorige berichten

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.