Maak kennis met onze arbeidsdeskundige, Ingrid Philippen


Bij ICL Arbeid staat een enthousiast, ervaren en ambitieus team voor je klaar. In de rubriek maak kennis met..' introduceren we onze teamleden! Elke maandag zullen we één van onze teamleden aan jullie voorstellen. Maak vandaag kennis met Ingrid Philippen. 

Ingrid Philippen is sinds 2019 werkzaam bij ICL als arbeidsdeskundige en in deze hoedanigheid ondersteunend naar werkgevers en werknemers in het verzuimbegeleidings-proces, met name gericht op beoordelingen van passende arbeidsmogelijkheden rekening houdende met aanwezige belastbaarheid. Daarnaast werkt Ingrid ook als arbeidsdeskundige voor Kentalis/Werkpad, echter met een specialisatie voor mensen met auditieve beperkingen en beperkingen vanuit autisme spectrum.

Ingrid, hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Ingrid: "Gedurende een gerichte gecombineerde mens/maatschappij/juridische opleiding ben ik in aanraking gekomen met de driehoek mens/werk/inkomen. Van bemiddeling naar arbeid, kennismaking met de doelgroep “mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt”, tot een aanvullende opleiding en functie als arbeidsdeskundige (2000)."

Kun je iets vertellen over jouw aanpak?

Ingrid: "Wetende dat inkomen en werk een rode draad vormen in het gros van ieders leven, sta ik open voor de verhalen/situaties van de mensen. Luisterend hierna probeer ik me een beeld te vormen van de spelende problematiek(en) en oplossingen te bedenken. Op een eerlijke maar tevens duidelijke manier sta ik zowel de medewerker als ook de werkgever bij in het proces waarin zij zich begeven, namelijk de zoektocht en inspanningen behorende bij en naar passende arbeid."

"Wetende dat inkomen en werk een rode draad vormen in het gros van ieders leven, sta ik open voor de verhalen/situaties van de mensen. Luisterend hierna probeer ik me een beeld te vormen van de spelende problematiek(en) en oplossingen te bedenken."

Wat is jouw drijfveer om dit werk te doen?

Ingrid: "Alle mensen welke ik spreek hebben beperkingen waardoor bepaalde arbeid bemoeilijkt wordt. Hoe deze mensen, ieder op zijn / haar manier, hebben leren omgaan met hun beperkingen en proberen kansen te zien is iedere keer een grote inspiratiebron voor mij. Ik vind het mooi om met elkaar oplossingen te zoeken voor aanwezige en/of ontstane problemen. Gelijke behandeling naar iedere gesprekpartner kan ik vanuit deze functie bieden. Ik mag een objectief oordeel (na grondig onderzoek) duiden en hierin een advies aan alle partijen voordragen."

Welke inspiratiebronnen heb je naast jouw werk?

Loslaten en relativeren doe ik door actief bezig te zijn, spelletjes te doen, te sporten, lekker koken/eten en van vakantie, gezin en onze hond en drie poezen te genieten.

Ingrid Philippen is arbeidsdeskundige bij ICL Arbeid. Wil je meer weten over dienstverlening rondom re-integratie? Neem dan contact met ons op via 043 303 40 of stuur een e-mail naar info@iclimburg.nl .

Meest Recente Posts

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Lees vorige berichten

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.