Maak kennis met onze fysiotherapeut, Kira Cremers


Bij ICL Arbeid staat een enthousiast, ervaren en ambitieus team voor je klaar. In de rubriek maak kennis met..' introduceren we onze teamleden! Elke maandag zullen we één van onze teamleden aan jullie voorstellen. Maak vandaag kennis met Kira Cremers.

Kira Cremers is fysiotherapeut binnen ICL. Na het behalen van haar diploma is zij binnen ICL doorgestroomd als fysiotherapeut. Kira is zowel werkzaam bij ICL Fysio als bij ICL Arbeid en begeleidt dan ook veel verschillende zorgprogramma's binnen ICL zoals de FysioVitaal-groepen, arbeidsrevalidatie en de trampolinefit.  Kira is werkzaam in alle 3 de locaties van ICL. Naast haar werkzaamheden als fysiotherapeut is Kira ook een van de vaste mensen binnen onze praktijk die fysiotherapeuten in opleiding begeleidt.

Kira, hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Kira: “Van jongs af aan wist ik eigenlijk al dat ik fysiotherapeut wilde worden. Ik ben bij ICL gestart als fysiek trainer. Dat was tijdens mijn opleiding fysiotherapie in 2016. Ik ben begonnen met het geven van avond- en weekendtrainingen en het werd mij steeds meer duidelijk dat het begeleiden van patiënten iets is waar ik plezier en voldoening uit haal.”

''Een veilig gevoel, een goede sfeer en een open communicatie staan in mijn werkaanpak centraal.''

Kun je iets vertellen over jouw aanpak?

Kira: “Een vertrouwensband tussen mij en de patiënt vind ik van groot belang. Ik ben dan ook het luisterend oor wanneer patiënten dilemma's omtrent hun zorgproblemen willen delen. Een veilig gevoel, een goede sfeer en een open communicatie staan in mijn werkaanpak centraal.  Samen met de patiënt probeer ik altijd een passende oplossing te vinden voor zijn/haar klacht.”

Dan heb je vast en zeker een grote drijfveer om dit werk uit te voeren.

Kira: “Zoals ik hierboven al beschreef haal ik veel plezier en energie uit het begeleiden van patiënten in hun zorgproces. Daarnaast geeft het mij voldoening een cliënt van zijn klachten af te helpen en te voorkomen dat er anderen lichamelijke klachten of een terugval van klachten ontstaat. Ik haal ook veel plezier uit het overdragen van mijn kennis en kunde aan fysiotherapeuten in opleiding. Hierdoor hoop ik de kwaliteit van het vakgebied te vergroten.”

Welke inspiratiebronnen heb je naast je werk?

Kira: “Naast mijn werk haal ik veel plezier uit mijn hobby dansen. Dit doe ik al ruim 17 jaar wekelijks en dit geeft mij veel ontspanning. Hiernaast volg ik nog een masteropleiding tot kinderfysiotherapeut. Ik zit op het moment in mijn laatste jaar van de driejarige opleiding en loop zelf één dag per week stage bij kinderfysiotherapeut Marie Therese Pelgrim. Ik hoop dan ook in de nabije toekomst niet alleen volwassen patiënten te kunnen ondersteunen maar ook kinderen.”

Kira Cremers is fysiotherapeut bij ICL Arbeid en ICL Fysio. Wil je graag een behandeling bij Kira inplannen? Neem dan contact met ons op via 043 303 40 of stuur een e-mail naar info@iclimburg.nl . 

Aanbevolen voor jou

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Contacteer ons