WGA begeleiding

WGA begeleiding - spoor 3 begeleiding

Spoor 3 begeleiding voor medewerkers in het derde jaar van hun re-integratieproces

Spoor 3 trajecten worden ingezet wanneer een medewerker langer dan 2 jaar ziek is en de werkgever een eigen risicodrager is voor de ziektewet of WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). We spreken dan ook van spoor 3 begeleiding als een medewerker na de eerste 104 weken van arbeidsongeschiktheid nog geen passende baan gevonden heeft.

Het doel van het spoor 3 traject is het vinden van een duurzame nieuwe baan voor de medewerker. De begeleiding van spoor 3 is te vergelijken met een spoor 2 traject:

  • Maatwerk

  • Persoonlijke begeleiding

  • Één re-integratiecoach en aanspreekpunt

  • Mogelijkheden voor inzet andere professionals in huis indien nodig en gewenst

Succes voor werknemer en werkgever

Door het eigen risicodragerschap is de werkgever 10 jaar verantwoordelijk voor de re-integratie van de medewerker. Niets doen is hierbij geen optie. ICL Arbeid werkt samen met de medewerker om het beste uit zichzelf te halen en de schadelast van de werkgever te beperken.

Het WGA-begeleidingstraject heeft de volgende doelen:

  • Verstrekken van informatie over functies en beroepen (arbeidsmarktoriëntatie)

  • Ondersteunen van besluitvormingsproces, zodat het loonbaanpad gekozen kan worden dat goed is afgestemd op persoonlijke interesses, waarden, vaardigheden en persoonlijkheidsstijl

  • Ondersteunen van het proces naar een actief zelfmanagement van het eigen loopbaanpad.

ICL Arbeid biedt passende begeleiding

ICL Arbeid ondersteunt de cliënt bij het zoeken naar passende vacatures en bij sollicitaties. We zoeken de kortste weg naar een structureel arbeidscontract, in een omgeving die bij de cliënt past. Onze intensieve en individuele begeleiding zorgt ervoor dat we samen werken aan een duurzame terugkeer in het arbeidsproces. De samenwerking op weg naar een nieuwe baan is net zo belangrijk als het doel, hierbij staat de cliënt centraal.

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Contacteer ons