Voor Werkgevers En Verwijzers

Voor Werkgevers en verwijzers

Van preventie tot aan arbeidsrevalidatie tot aan arbeidsre-integratie

ICL Arbeid is een multidisciplinair centrum waar bedrijfsartsen, verzekeringsartsen, HR-medewerkers, casemanagers en organisaties terecht kunnen met alle vragen op het gebied van arbeid en gezondheid. Wij bieden duurzame oplossingen voor preventie, arbeidsrevalidatie en arbeidsre-integratie. Het onderscheidend vermogen van ICL Arbeid ligt erin dat alle inzet maatwerk is en dat er geen wachttijden gehanteerd worden. Ook niet voor psychologische begeleiding. Vandaag aangemeld is uiterlijk volgende week een intake en directe doorstroom naar het vervolgtraject.

De sterke punten van ICL Arbeid:

Geen wachttijden (ook niet voor psychologische hulp).

Vandaag aangemeld, uiterlijk volgende week intake en directe doorstroom vervolgtraject.

UWV/WVP proefbegeleiding.

Meerdere disciplines onder een dak (fysiotherapeuten, psychologen, arbeidsdeskundigen, re-integratiecoaches, ergotherapeuten, budgetbegeleiders, voedingsdeskundigen, personal trainers).

Preventie, arbeidsrevalidatie en arbeid re-integratie.

Sparringpartner voor alle vragen op het gebied van arbeid en gezondheid.

Doorstroom naar vervolgtrajecten mogelijk.

Tijdens revalidatietraject terugkeren naar de werkplek mogelijk.

Intake, tussentijdse en eindrapportages.

Nauw contact tussen behandelaar en verwijzer.

Warme overdracht revalidatietherapie na een operatie, ongeluk of letsel.

Medische rapportage richting bedrijfsarts, procesmatige rapportage richting werkgever (indien goedkeuring werknemer en behoefte werkgever).

Driegesprek met de werkgever, werknemer en behandelaar mogelijk.

Korte lijnen met UWV.

Focus op eigen verantwoordelijkheid.

Toewerken naar zelfredzaamheid.

Bijna 15 jaar ervaring.

Gratis kennismaking.

Coaching op afstand mogelijk.

Corona-proof begeleiding.

Voor werknemers en cliënten

Preventie

Preventie is een belangrijk onderdeel van duurzame inzetbaarheid. Daarom is dit een hoeksteen van het aanbod van ICL Arbeid. Zorgen dat de vitaliteit en belastbaarheid van werknemers gewaarborgd blijft. Preventieve begeleiding kan op uiteenlopende vlakken ingezet worden en ervoor zorgen dat ziekteverzuim voorkomen kan worden.

meer informatie

Arbeidsrevalidatie

De gevolgen van uitval zijn vaak groot. De afstand tussen werkgever en werknemer wordt snel groter. Door zo vroeg mogelijk in te grijpen en de klachten te verhelpen, kan voorkomen worden dat mensen langdurig uitvallen. Het doel is om snel terug te keren naar het arbeidsproces. Door middel van een doelgerichte en persoonlijke aanpak werken onze professionals samen met de medewerker aan het herstel.

Wanneer werknemers dreigen uit te vallen of reeds uitgevallen zijn kunnen ze verwezen worden naar ICL Arbeid . De reden van (dreigend) ziekteverzuim kan zowel fysiek als psychosociaal van aard zijn of een combinatie ervan. Zowel mono- als multidisciplinaire arbeidsrevalidatie, compleet afgestemd op de zorgvraag van de cliënt.

meer informatie

Arbeidsre-integratie

Wanneer kom je bij ICL Arbeid voor arbeids-re-integratie? 
Als je langdurig uitgevallen bent en het daardoor niet meer zeker is of je terug kunt keren naar je eigen werk(plek), kan onze arbeidsdeskundige ingezet worden om samen met jou te zoeken naar de beste oplossing.

meer informatie

In de kijker

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Vraag het ons!

Ons multidisciplinaire team helpt u op  verschillende vlakken. Van preventie tot arbeidsrevalidatie, van spoor 1 begeleiding tot arbeidsdeskundige onderzoeken en van spoor 2 begeleiding tot outplacement en jobcoaching. Bij ICL vind u alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

MAIL ONS