Overige diensten

Overige diensten

ICL Arbeid kijkt naar het hele plaatje

Het team van ICL Arbeid helpt cliënten om ondanks hun gezondheidsbeperkingen een volwaardige positie op de arbeidsmarkt te verwerven, of om hun functie te behouden.

Soms is die extra hulp nodig

Aanvullend aan de arbeidsrevalidatie en arbeidsre-integratie kan budgetbegeleiding en voedingsdeskundig advies toegevoegd worden aan het traject wanneer dat ervoor kan zorgen dat dit het herstel bevorderd. Dit gaat altijd in overleg met de cliënt en opdrachtgever/verwijzer.

Budgetbegeleiding

Eerst in de eigen organisatie

Soms zien mensen door de bomen het bos niet meer en dat komt vaak niet ten goede aan hun financiën. Problemen kunnen ervoor zorgen dat iemand niet langer grip heeft op zijn uitgavepatroon, dat er mogelijk schulden worden opgebouwd of dat er een situatie ontstaat wat de hele financiële situatie op zijn kop zet. Henk Guffens is de budgetbegeleider die bij ICL Arbeid mensen helpt met het opstellen van een budgetplan. Lees hier  meer over budgetbegeleiding.

Voedingsdeskundig Advies

Voedingsdeskundig advies verandert de levenswijze

Voeding maakt een heel groot deel uit van het leven. Bij de een speelt dit een prominentere rol dan bij de ander. Voeding kan je helpen om beter in je vel te zitten, van klachten af te komen, om af te vallen of bij te komen, meer energie te krijgen etcetera. Daarom is het van essentieel belang dat dit meegenomen wordt in de begeleiding indien dit problemen oplevert in de leefwijze en de leefstijl van de cliënt.

De voedingsdeskundige van ICL Arbeid zet je niet op een dieet, maar laat je bewust worden van je eetpatroon en helpt je dit te verbeteren, mét grote aandacht voor het verbeteren van je algehele gezondheid. Lees hier meer over voedingsdeskundig advies.

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Contacteer ons