Arbeidsrevalidatie

ARBEIDSREVALIDATIE

ICL Arbeid biedt arbeidsrevalidatie.

Arbeidsrevalidatie is bedoeld voor diegene die op het werk langdurig dreigt uit te vallen door fysieke, psychische of andere klachten. Soms wordt het allemaal teveel en vallen mensen met overspannenheidsklachten of dreigende burn-out uit, soms val je uit door een fysieke klacht zoals een blessure of botbreuk na een ongelukkige val, maar het kan ook zo zijn dat een combinatie van klachten ervoor zorgt dat je je werk (tijdelijk) niet meer uit kan voeren. In al die gevallen kun je bij ICL Arbeid terecht voor arbeidsrevalidatie.

De focus van arbeidsrevalidatie bij ICL Arbeid ligt op het beantwoorden van de hulpvraag middels maatwerk begeleiding en is gericht op werkhervatting.

Samen werken we aan herstel, zowel fysiek als mentaal.

We zoeken naar de oorzaak van de klachten en kijken of en hoe we die klachten kunnen voorkomen of verminderen. Dit doen we individueel en in groepsverband. Ook leren omgaan met de klachten staat centraal. Bij ICL Arbeid beginnen we met een gericht onderzoek ten aanzien van belastbaarheid met betrekking tot arbeid. Hierop volgt een behandeladvies waarbij terugkoppeling naar de verwijzer plaatsvindt.

Maatwerkprogramma's

Bij ICL Arbeid werken we aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Elke behandeling (individueel of in een groep) wordt afgestemd op de persoonlijke situatie en leidt tot een behandelplan op maat opgesteld door ons multidisciplinair team.

Het credo daarbij is 'zoveel als nodig, zo weinig als mogelijk'

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Contacteer ons