UWV Modulair Traject

UWV Modulair traject

Het UWV Modulair traject bij ICL Arbeid

Voorheen was een Werkfit Traject de laagste instapmogelijkheid voor mensen die vanuit de ziektewet of arbeidsongeschiktheidswet moesten gaan werken aan hun terugkeer richting het arbeidsproces. Echter moeten er best al een heel aantal stappen doorlopen worden voordat je aan een Werkfit Traject kan deelnemen. Om deze reden heeft het UWV een Modulair traject in het leven geroepen, om hulp te bieden deze voorafgaande fase te doorlopen.

Bij een Modulair traject kun je denken aan uiteenlopende hulpverlening en begeleiding:

Participatie interventie: cliënten die hiervoor in aanmerking komen zijn mensen die niet of nauwelijks contact hebben met anderen. Indien ze al contact met anderen hebben, is dat vaak binnen het eigen huishouden en/of met hulpverleners. De re-integratiecoach zal helpen deze contacten uit te breiden, het zelfbeeld positief te veranderen en het zelfvertrouwen te verhogen.

Bevorderen maatschappelijke deelname: de cliënten die hiervoor in aanmerking komen hebben reeds contacten met mensen buiten hun huishouden, maar hebben nog een helpende hand nodig om richting een Werkfit traject of Naar werk traject te gaan. Tijdens het bevorderen van de maatschappelijke deelname zal de focus liggen op het verbeteren van de algehele belastbaarheid in relatie tot werk. Aan het einde van het traject is de cliënt richting gestructureerde activiteiten begeleid zoals vrijwilligerswerk, een laagdrempelige werkervaringsplek of activiteiten bij de plaatselijke vereniging.

Begeleiding bij scholing: de cliënten die hiervoor in aanmerking komen zijn mensen die vanuit het UWV in aanmerking komen voor het volgen van scholing. Hierbij is vastgesteld dat hulp daarbij nodig is. De re-integratiecoach zal ondersteuning bieden bij het maken van een studieplanning, bij het behouden van de motivatie en de voortgang controleren en bewaken.

Waarom een Modulair traject bij ICL Arbeid?

Bij ICL Arbeid kijken wij wat er voor jou nodig is om je voor te bereiden op verdere stappen. We maken daarom gebruik van diverse coaches en diverse coaching stijlen. De ICL Arbeid coaches voeren gesprekken binnen en indien gewenst ook buiten. Persoonlijk, individueel en maatwerk, dat is wat er van ons verwacht mag worden. Je krijgt 1 coach, dus ook één aanspreekpunt. Door de verschillende professionals in huis kunnen wij indien wenselijk en nodig andere begeleiding toevoegen aan het traject. Daarbij is het devies; zoveel als nodig, zo weinig als mogelijk. Wil jij kennis komen maken? Dat kan geheel gratis en vrijblijvend!

Contacteer Ons

Verantwoorde voeding is essentieel voor een goede gezondheid

Wat is verantwoorde voeding? En hoe pas je dit toe in het dagelijks leven? Bij Integrated Care Limburg kun je terecht voor voedingsdeskundig advies.  

Onze orthomoleculaire voedingsdeskundige zal je klachten, voeding en algeheel welbevinden in kaart brengen. Daarnaast wordt er gekeken naar jouw klachten in relatie tot vitamines, mineralen en andere stoffen in je voeding. Samen met jou gaat de voedingsdeskundige op zoek naar een balans tussen wat je lichaam nodig heeft én wat je graag eet. 

Er zijn veel klachten waar je door eventuele aanpassingen in je eetgewoonten invloed op kunt uitoefenen. Hieronder vind je een kleine greep uit deze klachten: 

Maag- darmklachten 

Burn-out

Gewrichtsklachten

Overgewicht

Zwangerschap en zwangerschapswens 

Diabetes Mellitus & prediabetes

Chronische vermoeidheid

Depressiviteit 

Wil je meer informatie over wat onze voedingsdeskundige voor jou kan betekenen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. Eventueel kan je voedingsdeskundig advies combineren met het volgen van fysieke en/of psychosociale trainingen, maar ook met FysioVitaal om zo jouw persoonlijke trainingsdoelen te behalen! 

Het voedingsdeskundig advies wordt gegeven in samenwerking met Yolanda Turksema.

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Contacteer ons