Fit@Work

Fit @ Work

Fit@work: werken aan de vitaliteit van de medewerker 

Overgewicht brengt verschillende gezondheidsrisico's met zich mee die van invloed kunnen zijn op het verzuimgedrag van de werknemer. Uit statistieken is gebleken dat werknemers met ernstig overgewicht meer werkdagen verzuimen en vaak ook langer ziek zijn. In de tweede coronagolf is ook duidelijk geworden dat verreweg de meeste coronapatiënten die in het ziekenhuis of op de intensive care terecht komen (ernstig) overgewicht hebben. Nieuw onderzoek laat zien dat de afweer van mensen met obesitas al beter gaat functioneren als ze 5 procent van hun gewicht afvallen. Lees hier meer.

Het Fit@work-programma richt zich op het verminderen van overgewicht en wil een gezonde leefstijl aan de werknemer aanleren.

Het Fit@work-programma

Binnen het Fit@Work-programma wordt doormiddel van voedingsadvies, fysieke trainingen en gedragsverandering een duurzame verbetering van de leefstijl te weeg gebracht. De cliënt wordt gedurende 6 of 12 maanden begeleid. Bij de start vindt er een intakegesprek plaats bij de fysiotherapeut en voedingsdeskundige. Hierbij wordt de huidige gezondheidssituatie van de werknemer in kaart gebracht. Vervolgens worden doelen en een persoonlijk trainings- en begeleidingsprogramma opgesteld.

Tijdens het programma vinden er regelmatig gesprekken plaats met de voedingsdeskundige, fysieke trainer en komt de werknemer 2x per week bij ICL trainen. Binnen deze trainingen wordt de cliënt uitgedaagd om zijn fysieke grenzen op te zoeken en zijn fitheid te verbeteren. Doelen worden gesteld en aangepast wanneer ze behaald zijn. In samenspraak met de werknemer wordt er elke 3 of 6 weken geëvalueerd en de voortgang gemonitord. De bedrijfsarts zal middels een intake-, tussentijdse- en eindrapportage op de hoogte worden gehouden van de voortgang.

Voor wie zijn de FysioVitaal trainingen?

  
  • Mensen die op een verantwoorde wijze willen werken aan hun gezondheid.

  • Mensen die na behandeling bij de fysiotherapeut willen voorkomen dat de klachten terugkeren of ter preventie van nieuwe klachten. 

  • Mensen die behoefte hebben aan persoonlijke en deskundig begeleiding.

  • Mensen die op zoek zijn naar een stok achter de deur.

  • Mensen die behoefte hebben aan een fijne/kleinschalige trainingssfeer.

  • Mensen die enerzijds het fijn vinden om contact te hebben met andere mensen, maar anderzijds hun eigen trainingsprogramma willen doorlopen.

Contacteer Ons
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag
  8:00-9:30   8:00-9:30    
          9:00-10:30
  11:00-12:30   11:00-12:30    
17:30-19:00 17:30-19:00 17:30-19:00 17:30-19:00    
19:00-20:30 19:00-20:30   19:00-20:30    

*de bovenstaande tijden gelden voor de FysioVitaal trainingen bij ICL arbeid vestiging Maastricht-Oost.

De inschrijfkosten (inclusief intakegesprek) voor FysioVitaal bedragen €50,00. Voor een abonnement zijn er verschillende formules.

Automatische maand-incasso Rittenkaart
1x p/w €39,00 10 ritten €110,00
2x p/w €54,00 20 ritten €220,00

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Contacteer ons