Maak kennis met onze fysiotherapeut, Ellen de Jong


Bij ICL Arbeid staat een enthousiast, ervaren en ambitieus team voor je klaar. In de rubriek maak kennis met..' introduceren we onze teamleden! Maak vandaag kennis met Ellen de Jong.

Ellen de Jong werkt sinds maart 2009 bij ICL Fysio als reguliere fysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut en oedeemtherapeut.   

Ellen, hoe ben je in dit werk terechtgekomen?

"Het zorgen voor mensen is iets waar ik altijd al veel waarde aan hechtte. Daarnaast staat beweging en sport zeer centraal in mijn leven. Dat verklaart mijn keuze om fysiotherapeut te worden. Al snel ging mijn interesse uit naar de bekkenfysiotherapie en kreeg ik de kans me hierin te specialiseren. Een heel andere tak dan reguliere fysiotherapie, met een zeer uiteenlopende patiëntenstroom. Aangezien er in onze praktijk al ruimschootse ervaring was in de bekkenfysiotherapie werd mijn interesse hierin alleen maar versterkt. De klachten die patiënten met bekkenklachten ervaren zijn heel vaak zo intens, dat dit verder gaat dan puur mechanische klachten.  Twee jaar geleden heb ik besloten om ook de opleiding oedeemtherapie te doen. Niet alleen om zichtbaar oedeem te behandelen, maar meer nog het onzichtbare oedeem."

Kun je ook iets vertellen over jouw aanpak? 

"Mijn werkwijze is om een patiënt als totaalplaatje te bekijken en dus ook op meerdere niveaus te behandelen. Hier komt ook vaak het mentale deel bij kijken. Als fysiotherapeut ervaar ik dat mijn patiënten veel met mij delen. Hier kan oedeemtherapie een grote uitkomst bieden. 

Ik werk nauw samen met verschillende disciplines; van ons eigen team, tot huisartsen, specialisten binnen en buiten het ziekenhuis, verloskundigen tot podotherapeuten.  Ik hecht veel waarde aan multidisciplinair werken en vind het dan ook fijn dat dit bij ons in de praktijk hoog in het vaandel staat. 

Iemand op zijn gemak stellen is een van de belangrijkste zaken binnen de bekkenfysiotherapie. Samen met de patiënt een vertrouwensband opbouwen om samen de klachten aan te pakken en te verminderen. Ik vraag dan ook betrokkenheid van mijn patiënten en laat ze aan de slag gaan met oefeningen voor thuis naast mijn behandeling. Door ze bewust te maken van de huidige situatie, perspectief te bieden voor de toekomst en door samen actief aan de slag te gaan met een gepersonaliseerd behandelplan kunnen we klachten verhelpen of voorkomen dat ze verergeren."  

Door ze bewust te maken van de huidige situatie, perspectief te bieden voor de toekomst en door samen actief aan de slag te gaan met een gepersonaliseerd behandelplan kunnen we klachten verhelpen of voorkomen dat ze verergeren

Wat is jouw drijfveer om dit werk te doen? 

"Mijn drijfveer is om zowel vrouwen als mannen weer meer plezier in hun leven te laten ervaren. Niets is zo fijn als een patiënt die na veel ellende weer kan genieten van de kleine dingen in het leven. Wij nemen vaak dingen voor lief die voor mensen met bijvoorbeeld bekkenklachten helemaal niet zo voor de hand liggend zijn. Mama’s die niet met hun kind durven te springen op de trampoline uit angst dat het mis gaat. Hoe fijn is het als ik die mama kan helpen dat weer wel te kunnen?  

Naast het behandelen vind ik dat ik ook een grote rol kan spelen in het bespreekbaar maken van veelvoorkomende problemen. Er rust vaak nog een taboe op klachten of de kennis ontbreekt welke klachten allemaal door een bekkenfysiotherapeut behandeld kunnen worden. Die onwetendheid probeer ik actief te doorbreken. Ook zou ik graag ervoor zorgen dat de bewustwording in de maatschappij vergroot wordt met betrekking tot preventie en nazorg. Bijvoorbeeld tijdens en na een zwangerschap is advies van een bekkenfysiotherapeut van essentiële waarde. Hiermee kunnen veel klachten bij vrouwen voorkomen worden en kan veel leed bespaard blijven."  

Welke inspiratiebronnen heb je naast jouw werk? 

"Naast mijn werk heb ik een grote passie voor sporten. Meerdere malen per week ben ik actief bezig en ik geef ook een spinningles. Mijn grootste inspiratiebron is mijn gezin en mijn familie. Samen met hun fijne dingen doen is wat ik het liefste doe. Ik heb ook een hechte vriendinnen groep waarmee ik graag naar festivals en feestjes ga. Hier krijg ik veel positieve energie van. En last but not least ben ik een echte carnavalist! Ik mag iedere carnaval het symbool van de Maastrichter carnaval, ‘Ut Mooswief’ aankleden. Een grote eer. Met ‘de dikke zjiem veurop’ ga ik samen met onze ‘zaate herremenie’ het ‘vasteloavend vierend vollik vaan Mestreech’ voor! "

Ellen de Jong is fysiotherapeut met specialisaties richting bekkenfysiotherapie en oedeemtherapie bij ICL Arbeid en ICL Fysio. Wil je graag een behandeling bij Ellen inplannen? 

Plan nu een afspraak

Meest Recente Posts

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Lees vorige berichten

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.