Hooikoortsklachten? Blijf er niet mee rondlopen!


De lente is aangebroken en het weer nodigt je uit om lekker naar buiten te gaan. Maar door de vele pollen in de lucht spelen bij veel mensen de hooikoortsklachten weer op. Maar liefst 4 miljoen Nederlanders hebben last van hooikoorts, dat is bijna 20% van de bevolking. De meeste klachten ontstaan door stuifmeel van bomen, grassen en planten. 

 

Welke klachten kun je verwachten bij hooikoorts?

De slijmvliezen draaien overuren als je hooikoorts hebt, ons afweersysteem is overprikkeld. Dit uit zich op verschillende manieren en bij iedereen anders. Veel voorkomende klachten zijn:

  • Verstopte neus of een loopneus
  • Jeuk aan de neus
  • Tranende en/of rode ogen
  •  Jeuk aan de ogen
  • Benauwdheid
  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Jeuk aan het verhemelte
  • Koorts

ICL biedt verlichting van de klachten aan door middel van Medical Taping 

Niet iedereen heeft dezelfde klachten. Bij de een is het erger, bij de ander is het minder. Sommige mensen hebben zelfs het hele jaar last van klachten en anderen maar een aantal dagen. Medical Taping kan direct uitkomst bieden bij hooikoortsklachten. 

Hoe werkt Medical Taping?

Medical Taping is pijnloos en vervangt dure medicatie tegen hooikoorts. Het merk tape dat ICL Arbeid en ICL Fysio gebruiken is CureTape. Uit twee onderzoeken is gebleken dat tapen met CureTape bij maar liefst 84% van de cliënten verlichting geeft van hun klachten.

'Al na één behandeling een positief effect merkbaar'

CureTape werkt op twee manieren. Enerzijds wordt de huid geprikkeld via het neurogene stelsel en anderzijds heeft het een kalmerende werking op het allergisch reactie-mechanisme en het bindweefsel. De tape wordt tussen de schouderbladen geplaatst zoals op de foto hierboven te zien is.

Uit onderzoek van fysiotape.nl blijkt dat al na 1 keer tapen een positief effect merkbaar is. Wanneer er na een week een tweede tape wordt aangebracht, nemen de klachten verder af. Een derde tape wordt geplaatst indien nodig en gewenst. Het advies is om de tape 5 dagen te laten zitten alvorens een nieuwe tape aan te laten brengen. Dit kan in overleg met de fysiotherapeut gepland worden. Gemiddeld is er na drie keer tapen een zeer verminderde ervaring van klachten, zie de tabel onderstaand. (bron: www.fysiotape.nl) 

Gratis consult aanbrengen medical taping voor hooikoortsklachten bij ICL Fysio

Medical Taping kan bij iedereen met hooikoortsklachten, zonder verwijzing én zonder aanvullende fysiotherapie verzekering. Om je te laten tapen heb je dus geen verwijzing nodig van de huisarts. Wij vragen een eigen bijdrage voor de tape van 5 euro per keer en brengen geen consult in rekening. Waar wacht je nog op?

Maak een afspraak

Aanbevolen voor jou

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Contacteer ons