Maak kennis met onze fysiotherapeut, Rudi Ahn


Bij ICL Arbeid staat een enthousiast, ervaren en ambitieus team voor je klaar. In de rubriek maak kennis met..' introduceren we onze teamleden! Elke week zullen we één van onze teamleden aan jullie voorstellen. Maak vandaag kennis met Rudi Ahn.

Rudi Ahn is fysiotherapeut bij ICL Fysio. Hij behandelt mensen met klachten en blessures aan het bewegingsapparaat. De oorzaken daarvan zijn uiteenlopend van aard en de aanpak ervan vereist telkens maatwerk. Dit kan het verhelpen zijn van bijvoorbeeld een sportblessure, maar ook opbouwende zijn in de vorm van een herstel na een operatie of trauma.

Rudi, hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

“Ik ben uiteindelijk via een hele grote omweg tot dit vak gekomen. Nadat ik bij mijn eerste keuze, jachtvlieger bij de luchtmacht, goedgekeurd maar uitgeloot werd, werd ik wel aangenomen op de sportacademie in Tilburg, waar ik in 1988 afstudeerde. Ik heb meerdere jaren als sportleraar les gegeven, maar wilde me toch verder ontwikkelen. In Utrecht volgde ik een verkorte (=3 jaar i.p.v. 4 jaar) Fysiotherapie opleiding. Deze opleiding werd gegeven op 3 avonden in de week. Dit kon ik dus goed combineren met mijn werk. Hier ben ik in 1993 afgestudeerd.

Vanaf die tijd heb ik als fysiotherapeut in het binnen en buitenland (=Duitsland) gewerkt.”

Kun je iets vertellen over jouw aanpak?

“Mijn behandeling begint in eerste instantie met een gesprek met de patiënt en met een analyse van zijn of haar klacht/probleem. Daarbij is goed luisteren zeer belangrijk. Hierdoor wordt o.a. het wat, waar en wanneer duidelijk. Daarna volgt een onderzoek en probeer ik een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de klacht/probleem. Ik probeer aan de hand hiervan een diagnose te stellen en een behandelplan. Dat bespreek ik met de patiënt en pas daarna ga ik over tot behandelen. Belangrijk is dat je altijd blijft luisteren en navragen over de manier van behandelen en de merkbare effecten. Het blijft een interactie tussen jou en je patiënt.”

"Belangrijk is dat je altijd blijft luisteren en navragen over de manier van behandelen en de merkbare effecten. Het blijft een interactie tussen jou en je patiënt"

Wat is jouw drijfveer om dit werk te doen?

“Voor mij is de drijfveer telkens weer om mensen die met een klacht binnenkomen te helpen er vanaf te komen en/of de pijn te verlichten. Ik streef naar een zo’n goed mogelijk en optimaal positief resultaat. Als de patiënt tevreden is met de behandeling en het eindresultaat geeft mij dat een voldaan gevoel.”

Welke inspiratiebronnen heb je naast jouw werk?

“In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen in de natuur en zoek vaak wandelroutes op. Tevens ga ik graag erop uit met de fiets. Dit kan sportief, met racefiets, of recreatief, met een gewone fiets, zijn. Ook doe ik graag hardlopen, zwemmen en fitness. Met een spannend leesboek of een goede film kan ik mij ook heel goed ontspannen. Ik zou heel graag reizen om verschillende culturen te leren kennen, maar dat zit door omstandigheden er niet in. Verder ben ik nog voorzitter van de Stichting Jeugdwerk Pottenberg en bestuurslid van het Buurtnetwerk Pottenberg. Ook ben ik nog actief bij de scouting in de regio Maastricht en Mergelland met het organiseren van of het ondersteunen bij bepaalde activiteiten.”

Rudi Ahn is fysiotherapeut bij ICL Arbeid en ICL Fysio. Wil je graag een behandeling bij Rudi inplannen? 

Contacteer ons

Aanbevolen voor jou

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Contacteer ons