Maak kennis met onze budgetbegeleider, Henk Guffens


Henk Guffens (1957) is als extern (ingehuurd) budgetbegeleider werkzaam bij ICL. Zijn bedrijf is gevestigd in het gebouw aan de Leidenlaan in Maastricht waarin ook ICL Arbeid gevestigd is. Henk is eigenaar van Bewindvoeringen, Budgetbeheer & Budgetbegeleiding “043”. De laatste tak wordt hoofdzakelijk gebruikt door ICL. Als budgetbegeleider adviseert hij, op aanvraag, particulieren om hun financiële problemen op te lossen of opgelost te krijgen.

Henk, hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Henk: “In 2004 ben ik middels een re-integratie traject terecht gekomen in “het armoedebeleid” als coördinator bij de op te richten Stichting Leergeld Maastricht e.o. Daarvoor was ik van 1977 tot en met 2003 werkzaam in de grafische- en reclamesector.

De voorzitter van Stichting Leergeld had een klein bewindkantoor en daar heb ik tot 1 januari 2010 gewerkt en dat kantoor tot een van de grotere kantoren gemaakt. In 2010 ben ik vanuit de WW ziek geworden en via de UWV ziektewet ben ik gaan revalideren bij ICL. Zo is ook het contact ontstaan met ICL en van daaruit hebben we samen onderzocht in welke vorm samenwerking mogelijk was. Het UWV heeft mij vervolgens de gelegenheid gegeven om mijn eigen kantoor te starten in 2012."

Kun je iets vertellen over jouw aanpak?

Henk: “Mijn werkwijze is openheid, menselijkheid en duidelijkheid. Wat is wel en wat is zeer zeker niet mogelijk. Eerlijk zijn naar mijn cliënten en hun zo goed mogelijk van dienst proberen te zijn. Voor budgetbegeleiding kan één gesprek al voldoende zijn, maar niet altijd. Soms zijn ook meerdere gesprekken nodig, hetgeen afhangt van de complexiteit van de hulpvraag. Er wordt gekeken naar het beschikbare budget, de draagkracht en de schulden. Wat meteen opgelost kan worden doe ik meteen maar als dat niet mogelijk is komt er een advies voor een ander traject. Ik heb een inspanningsverplichting, maar geen resultaatverplichting”.

Wat is jouw drijfveer om dit werk te doen?

Henk: “Zoals gezegd ben ik er in 2004 “ingerold”. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven, waardoor ik beter kan begrijpen wat de hulpvragers meemaken. Soms denk ik dan ook dat het geen werk is, maar een roeping”.

Welke inspiratiebronnen heb je naast je werk?

Henk: “Voetbal (MVV), concerten, films en TV series. Verder ga ik graag een hapje eten. Ik tuinier graag voor zover mijn gezondheid het toelaat”.

Henk Guffens is budgetbegeleider binnen onze trajecten. Wil je meer informatie hierover of in gesprek met Henk om te bekijken wat hij voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 043 303 40 of stuur een e-mail naar info@iclimburg.nl.   

Aanbevolen voor jou

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Contacteer ons