Maak kennis met onze fysiotherapeut Tom Hameleers


Bij ICL Arbeid staat een enthousiast, ervaren en ambitieus team voor je klaar. In de rubriek maak kennis met..' introduceren we onze teamleden! Elke maandag zullen we één van onze teamleden aan jullie voorstellen.  We trappen deze rubriek af met één van onze fysiotherapeuten, Tom Hameleers. 

Tom Hameleers (1993) is sinds 2013 werkzaam bij ICL als fysiotherapeut en fysiek trainer. Deels is hij werkzaam in de eerstelijns praktijk en gedeeltelijk in de arbeidsrevalidatie, waarbij hij cliënten die uitgevallen zijn van werk (multidisciplinair) begeleidt in hun revalidatie. Tom is afgestudeerd als bewegingswetenschapper en gespecialiseerd in fysiotherapeutische orthopedie. Naast zijn werk is hij volop bezig met verdieping en ontwikkeling van het vak en is hij onlangs gestart met de driejarige masteropleiding Manuale Therapie. Wie bij Tom terechtkomt is in goede handen.

''Het ondersteunen van mensen om naar een bepaald doel of aan herstel te werken is één van de dankbaarste dingen die je kunt doen''

Tom, hoe ben je in dit vak terechtgekomen?

Tom: “Op een gegeven moment, halverwege de middelbare school, was het voor mij al duidelijk, ik wilde en zou fysiotherapeut worden. Een keuze waar ik sindsdien geen seconde spijt van heb gehad. De redenen hiervoor zijn voor mij meervoudig. Mijn interesse in de bewegende mens en de analyse hiervan is voor mij een van de meest fascinerende dingen die er zijn. Op het moment dat er bij iemand een probleem/klacht ontstaat is, zonder clichématig te willen zijn, het ondersteunen van mensen om naar een bepaald doel of aan herstel te werken is één van de dankbaarste dingen die je kunt doen.”

Kun je iets vertellen over jouw aanpak?

Tom: “Een patiënt/cliënt dient zich veilig te voelen en te weten waarvoor bepaalde afgewogen keuzes worden gemaakt. Ik kijk vooral naar de mogelijkheden in plaats van naar de onmogelijkheden. Daarnaast is een stuk gezelligheid en gevoel van veiligheid ook belangrijk om mee te geven, want uiteindelijk is de sfeer en het gevoel dat men heeft in een praktijk ook zeer waardevol. De band met patiënten/cliënten die hieruit voortkomt is voor mij van onschatbare waarde. Buiten dat je patiënten/cliënten wil helpen bij hun klacht geloof ik ook dat wij meer zijn dan (slechts) fysiotherapeuten. We duwen patiënten/cliënten zoals vaak het grapje wordt gemaakt niet alleen door de bank of zetten ze niet alleen hard aan het werk in  de oefenzaal, maar we fungeren ook vaak als een vertrouwenspersoon. Dit vertrouwen in de therapeut en in de behandeling is volgens mij essentieel voor een succesvolle behandeling.”

Wat is jouw drijfveer om dit werk te doen?

Tom: “Ik ben voortdurend bezig met verdieping en ontwikkeling van het vak; het afvragen waarom we bepaalde fysiotherapeutische handelingen doen en kritisch ernaar te durven kijken is onder andere wat ons vak zo waardevol kan maken. Het interessante hierin is ook dat er zeer veel wegen naar Rome blijken te leiden en hierbij komen ook de twee andere belangrijke pijlers om de hoek kijken die ons vak maken. Enerzijds is dit de vaardigheid en het vertrouwen van de behandelaar in een bepaalde aanpak: doe ik het goede voor de patiënt en leidt dit tot het beste resultaat? Anderzijds heb je te maken met de vraag en de mogelijkheden die de patiënt heeft of wil hebben. Een optimale combinatie tussen deze drie pijlers realiseren is voor mij een streven en daarmee een van de drijfveren om dit werk te doen.”

Welke inspiratiebronnen heb je naast je werk?

Naast mijn werk crossfit ik fanatiek vijf keer per week wat voor mij geldt als de ultieme uitlaatklep. Crossfit is een combinatie van gewichtheffen, gymnastics en cardiotraining. Daarnaast kijk ik graag naar voetbal, lees ik graag en doe ik graag leuke dingen met vrienden. Reizen en ontdekken is verder een van mijn passies.”

Aanbevolen voor jou

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Contacteer ons