Tapen bij hooikoorts – de voordelen

HOOIKOORTSKLACHTEN; BLIJF ER NIET MEE RONDLOPEN!

De lente komt eraan en de eerste pollen zijn alweer aanwezig in de lucht. Dat betekent dat het hooikoorts seizoen geopend is en die vervelende hooikoortsklachten bij veel mensen weer opspelen. Maar liefst 4 miljoen Nederlanders hebben last van hooikoorts, dat is bijna 20% van de bevolking. De meeste klachten ontstaan door stuifmeel van bomen, grassen en planten. 


Welke klachten kun je verwachten bij hooikoorts?

De slijmvliezen draaien overuren als je hooikoorts hebt. Het afweersysteem is overprikkeld en dit uit zich op verschillende manieren:

  • Verstopte neus of juist een loopneus
  • Jeuk aan de neus
  • Tranende en/of rode ogen
  •  Jeuk aan de ogen
  • Benauwdheid
  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Jeuk aan het verhemelte
  • Koorts


ICL biedt verlichting van de klachten aan via Medical Taping 

Niet iedereen heeft dezelfde klachten. Bij de een is het erger, bij de ander is het minder. Sommige mensen hebben zelfs het hele jaar last van klachten en anderen maar een aantal dagen. Medical Taping kan direct uitkomst bieden bij hooikoortsklachten. 


Hoe werkt Medical Taping?

Medical Taping is pijnloos en vervangt dure medicatie tegen hooikoorts. Het merk tape dat ICL Arbeid en ICL Fysio gebruiken is CureTape. Uit twee onderzoeken is gebleken dat tapen met CureTape bij maar liefst 84% van de cliënten verlichting geeft van hun klachten.


'Al na één behandeling een positief effect merkbaar'

 

CureTape werkt op twee manieren. Het prikkelt via de huid het neurogene stelsel én heeft een kalmerende werking op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. De tape wordt tussen de schouderbladen geplaatst zoals op de foto hierboven te zien is. Uit onderzoek van fysiotape.nl blijkt dat al na 1 keer tapen een positief effect merkbaar is. Wanneer er na een week een tweede tape wordt aangebracht, nemen de klachten verder af. Een derde tape wordt geplaatst indien nodig en gewenst. Het advies is om de tape 5 dagen te laten zitten alvorens een nieuwe tape aan te laten brengen. Dit kan in overleg met de fysiotherapeut gepland worden. Gemiddeld is er na drie keer tapen een zeer verminderde ervaring van klachten, zie de tabel onderstaand. (bron: www.fysiotape.nl) Medical Taping doen we bij ICL gratis. Je betaald alleen de tape.

Medical Taping kan bij iedereen met hooikoortsklachten, zonder verwijzing én zonder aanvullende fysiotherapie verzekering.
Om je te laten tapen heb je dus geen verwijzing nodig van de huisarts. Je kunt zelf contact opnemen met 043-3473555 om je te laten tapen. Dit kan op de locaties in Maastricht (Leidenlaan 14c en Tamboerijnstraat 40) en ook in Heerlen (Akerstraat 108). Je hoeft ook niet aanvullend verzekerd te zijn voor fysiotherapie om getapet te worden. Wij vragen alleen een kleine eigen bijdrage voor de tape van 5 euro per keer en brengen geen consult in rekening. Waar wacht u nog op?

Aanbevolen voor jou

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij ICL vind je alle specialistische hulp onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Contacteer ons