Spoor 2 begeleiding

Samen op zoek naar passend werk

Het 2e spoor van de re-integratie start wanneer je langdurig arbeidsongeschikt bent en er geen mogelijkheden zijn in het 1e spoor. Dit betekent dat er geen passende arbeid binnen het bedrijf van de werkgever beschikbaar is. Binnen een spoor 2 traject ga je samen met je coach zoeken naar een nieuwe (duurzame) baan die past bij je mogelijkheden, interesses en je persoonlijke toekomstperspectief. Samen werken om het beste uit jezelf te halen. 

 

MaatwerkbegeleidingRian.jpgJacky.jpgGaston.jpg

De ICL arbeid re-integratiecoaches hebben ruimschootse ervaring met het begeleiden van mensen binnen spoor 2 trajecten. Persoonlijke oriëntatie, het scheppen van een realistisch arbeidsmarktperspectief, het trainen van de sollicitatievaardigheden, arbeidsbenadering en nazorg horen tot de stappen binnen spoor 2 begeleiding van ICL arbeid. Je bent uniek en daarom bieden wij altijd maatwerk.  

 

Waarom een spoor 2 traject bij ICL arbeid?

Wij onderscheiden ons van anderen doordat wij tweewekelijks contactmomenten met de werknemer inplannen. Deze afspraak vindt plaats op een van de ICL-vestigingen of elders. Onze begeleiding is altijd individueel en op maat. Wij werken niet in groepsprocessen waardoor je écht persoonlijke aandacht binnen het begeleidingstraject krijgt. Binnen het spoor 2 re-integratieteam werken 3 senior re-integratiecoaches. 2 heren en 1 dame. De klik met de begeleider binnen een spoor 2 traject is zeer belangrijk. Daarom kan je altijd een voorkeur voor een man of vrouw aangeven. De begeleiders hebben verschillende achtergronden en kunnen zich goed inleven in jou als cliënt. Samen een vertrouwensband opbouwen door middel van veelvuldige communicatie en contactmomenten, de persoon leren kennen en werk vinden dat echt bij diegene past staat hierbij voorop. ICL arbeid heeft een groot netwerk aan werkgeverscontacten. ICL arbeid heeft ervaring in verschillende branches. Van de zware industrie tot aan de verzorging, van overheidsinstanties tot aan het onderwijs, van productiewerk tot aan callcenters. Daarnaast heeft ICL arbeid ervaring met het begeleiden van mensen van verschillende leeftijden, van 18 tot 67 jaar. 

 

De toegevoegde waarde van ICL arbeid

ICL arbeid is een gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van arbeid en gezondheid. Ons onderscheidend vermogen is de multidisciplinaire aanpak die binnen de diverse trajecten mogelijk is. Bij ICL arbeid werken specialisten uit diverse vakgebieden op vlak van arbeid en gezondheid samen om mensen te ondersteunen bij hun weg terug naar werk of bij het voorkomen van uitval. Ons team bestaat uit fysieke trainers (fysiotherapeuten die bijna allemaal dubbel opgeleid zijn), psychosociale trainers (arbeids- en organisatiepsychologen), arbeidstrainers, arbeidsdeskundigen, re-integratiecoaches, voedingsdeskundigen, budgetbegeleiders, logopodisten en podologen.  Indien gewenst of nodig kan de spoor 2 re-integratiecoach aanvullende diensten adviseren.