Inhouse fysiotherapie

Fysiotherapie bij jou op het werkChantal uitleg.png

Als werknemer kan je te maken krijgen met lichamelijke klachten . Door je werkschema heb je vaak weinig tijd om behandelingen te laten uitvoeren of misschien neem je hiervoor een aantal uur verlof. Dit betekent dat je vaak te lang blijft rondlopen met klachten en deze daardoor verergeren. Een fysiotherapeut die bij je werkgever in huis kan komen, oftewel een Inhouse fysiotherapeut, biedt daarbij de oplossing. Wij kunnen hiervoor gebruik maken van een ruimte die geschikt is voor een bedrijfsarts. Als werknemer kun je zelf contact met ons opnemen om een afspraak met ons in te plannen bij de dienstdoende fysiotherapeut. Hierdoor kunnen de klachten binnen een geringe tijd worden verholpen. 

 

Voorkom langdurige klachten

Fysieke klachten komen vaak voor wanneer er repeterend werk uitgevoerd wordt of werk waarin beweging afdoende is. Dit kan leiden tot toenemende klachten. Hoe langer men wacht, hoe moeilijker te behandelen en des te langer het behandeltraject. Het doel van onze fysiotherapeut is daarom ook de werknemers/patiënten in zo vroeg mogelijk stadium te zien of te signaleren. Hoe eerder werknemers/patiënten behandeld worden, des te sneller men van klachten afkomt. Uiteraard heeft dit ook een positief effect op het voorkomen van ziekteverzuim.  

 

fysio inhouse.pngVoordelen Inhouse fysiotherapie 

  • Voorkomen van uitval 
  • Een fysiotherapeut die nauw samenwerkt met de bedrijfsarts en de organisatie
  • Beperking van tijdsinvestering door bezoek aan fysiotherapeut inhouse 
  • Een fysiotherapeut die inzicht krijgt in de gezondheid van de medewerkers en organisatie waardoor adviezen t.b.v. verbetering van bijvoorbeeld de werkomstandigheden kunnen worden aangekaart
  • Indien gewenst kan de fysiotherapeut ook adviezen op de werkvloer geven, klachten vroegtijdig signaleren en behandelen.