Fysieke revalidatie

Bij (dreigend) werkuitval

Het fysieke trainingsprogramma wordt ingezet wanneer je fysieke klachten ervaart, die dusdanig zijn dat er sprake is van uitval van werk of dreigend werkuitval. Tijdens het fysieke trainingsprogramma wordt er gewerkt aan het verminderen van je klachten en vergroten van je fysieke belastbaarheid. Om dit te realiseren wordt er een gepersonaliseerd fysiotherapeutisch trainingsprogramma voor je opgesteld.  

 

Leren omgaan met fysieke of pijnklachtenbegeleiding Chantal.png

Binnen de trainingen wordt aandacht besteed aan de omgang met de fysieke klachten en/of pijnklachten. Het bewust maken van je gedrag omtrent je klachten speelt hierbij een grote rol. Vaak ben je je niet eens bewust van wat je wel of niet doet om pijn te voorkomen of te verminderen. Wij proberen je daarom te laten zien welke fysieke mogelijkheden je hebt. Het glas is bij      ICL arbeid altijd halfvol. Je weet immers zelf vaak maar al te goed waar je beperkingen liggen. Op deze manier willen wij je stimuleren om aan je fysieke gezondheid en vitaliteit te werken en deze ook na het trainingsprogramma op peil te houden.  

 

Hulp bij uiteenlopende klachten

Bij ICL arbeid kun je terecht met uiteenlopende fysieke klachten. We kunnen je zowel individueel als binnen een groep trainen. Klachten waarbij fysieke training ingezet kan worden zijn onder andere rugklachten, nek-schouderklachten, knieklachten, bekkenklachten, artrose, ter voorbereiding op of na een operatie of een ongeval. 

 

begeleiding tom 3.pngHoe ziet het programma eruit?

Het fysieke trainingsprogramma start nadat er een inidividuele intake met de fysiotherapeut oftewel fysieke trainer heeft plaatsgevonden. Als je het fijn vindt om iemand mee te nemen naar dit gesprek, dan nodigen we je uit om dat te doen. Tijdens het intakegesprek wordt je huidige gezondheidssituatie in kaart gebracht en de factoren die hierop van invloed zijn. Denk hierbij aan omgevingsfactoren zoals je thuis- en werksituatie. Vervolgens maakt de fysieke trainer een trainingsprogramma op maat dat inspeelt op jouw klachten, wensen en behoeften. Binnen het trainingsprogramma wordt er gedurende 13 weken 2 of 3 keer per week getraind. De trainingen duren 90 minuten per keer en zijn altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut. Je komt in een vaste groep terecht met mensen die zich in een soortgelijke situatie bevinden. De frequentie van de trainingen zal in samenspraak met jou worden bepaald. Tijdens jouw programma worden meerdere evaluatiemomenten ingepland. De fysieke trainer staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je trainingsprogramma aan te passen indien nodig of gewenst. 

 

Soms hebben mensen pure fysieke of psychosociale klachten waarbij een multidisciplinaire aanpak te uitgebreid van aard is. Om deze reden biedt ICL Arbeid monodisciplinaire arbeidsrevalidatieprogramma’s aan op zowel fysiek als psychosociaal gebied.