Spoor 2 begeleiding

Samen op zoek naar passend werk

Het 2e spoor van de re-integratie start wanneer een werknemer langdurig arbeidsongeschikt is en er geen mogelijkheden zijn in het 1e spoor. Dit betekent dat er geen passende arbeid binnen het bedrijf van de werkgever beschikbaar is. Binnen een spoor 2 traject gaat de werknemer samen met zijn/haar coach zoeken naar een nieuwe (duurzame) baan die past bij de mogelijkheden, interesses en het persoonlijke toekomstperspectief van de werknemer. Samen werken om het beste uit jezelf te halen is hierbij het streven. 

 

MaatwerkbegeleidingRian.jpgGaston.jpgJacky.jpg

De ICL arbeid re-integratiecoaches hebben ruimschootse ervaring met het begeleiden van mensen binnen spoor 2 trajecten. Persoonlijke oriëntatie, het scheppen van een realistisch arbeidsmarktperspectief, het trainen van de sollicitatievaardigheden, arbeidsbenadering en nazorg horen tot de stappen binnen spoor 2 begeleiding van ICL arbeid. Iedereen is anders en daarom bieden wij altijd maatwerk.  

 

Waarom een spoor 2 traject bij ICL arbeid?

Wij onderscheiden ons van anderen doordat wij tweewekelijks contactmomenten met de werknemer inplannen. Deze afspraak vindt plaats op een van de ICL-vestigingen of elders. Onze begeleiding is altijd individueel en op maat. Wij werken niet in groepsprocessen waardoor wij echte persoonlijke aandacht binnen het begeleidingstraject kunnen bieden. Binnen het spoor 2 re-integratieteam werken 3 senior re-integratiecoaches. 2 heren en 1 dame. De klik met de begeleider binnen een spoor 2 traject is zeer belangrijk. Daarom kan er altijd een voorkeur voor een man of vrouw aangegeven worden. De begeleiders hebben verschillende achtergronden en kunnen zich goed inleven in hun cliënten. Samen een vertrouwensband opbouwen door middel van veelvuldige communicatie en contactmomenten, de persoon leren kennen en werk vinden dat echt bij diegene past staat hierbij voorop. ICL arbeid heeft een groot netwerk aan werkgeverscontacten en heeft ervaring in verschillende branches. Van de zware industrie tot aan de verzorging, van overheidsinstanties tot aan het onderwijs, van productiewerk tot aan callcenters. Daarnaast heeft ICL arbeid ervaring met het begeleiden van mensen van verschillende leeftijden, van 18 tot 67 jaar. 

Kenmerken voor onze begeleiding:

  • 2-wekelijks contact
  • Individuele begeleiding, geen groepsprocessen
  • Maatwerk begeleiding per traject
  • Breed netwerk met werkgevers in verschillende branches
  • Korte en directe communicatielijnen, kortom professionele beleiding
  • Mogelijkheden tot inzet van andere disciplines (intern en extern)
  • Iedere 8 weken een voortgangsrapportage
  • Geen wachttijden
  • Vestigingen in Maastricht en Heerlen, wanneer gewenst ook bij werkgever op locatie of werknemer thuis. 

 

De toegevoegde waarde van ICL arbeid

ICL arbeid is een gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van arbeid en gezondheid. Ons onderscheidend vermogen is de multidisciplinaire aanpak die binnen de diverse trajecten mogelijk is. Bij ICL arbeid werken specialisten uit diverse vakgebieden op het vlak van arbeid en gezondheid samen om mensen te ondersteunen bij hun weg terug naar werk of bij het voorkomen van uitval. Ons team bestaat uit fysieke trainers (fysiotherapeuten die bijna allemaal dubbel opgeleid zijn), psychosociale trainers (arbeids- en organisatiepsychologen), arbeidstrainers, arbeidsdeskundigen, re-integratiecoaches, voedingsdeskundigen, budgetbegeleiders, logopodisten en podologen.  Indien gewenst of nodig kan de spoor 2 re-integratiecoach aanvullende diensten adviseren. 

De keuze maken welk bureau je werknemers gaat begeleiden bij een 2de spoortraject is niet altijd gemakkelijk. Daarom biedt ICL de mogelijkheid om vooraf een vrijblijvend gesprek plaats te laten vinden tussen de werknemer en de re-intregratiecoach.