Outplacement

Wanneer zet je een outplacementtraject in?

Rian.jpgJacky.jpgWanneer je als organisatie (gedwongen) afscheid moet Gaston.jpgnemen van een werknemer kan de werknemer via een outplacementtraject aan een nieuwe baan worden geholpen. De werknemer wordt bij ICL begeleid in het op een zorgvuldige manier afscheid nemen van de oude werkgever, waarna er op zoek wordt gegaan naar een nieuwe uitdaging. 

Kenmerken van onze begeleiding:

  • Professionele begeleiding door ervaren re-integratiecoaches
  • Geen wachttijden
  • 2-wekelijk persoonlijk contact
  • Korte en directe communicatielijnen
  • Mogelijkheid tot inzetten van andere disciplines indien nodig. 
  • Individuele maatwerktrajecten
  • Één op één begeleiding

 

De fases van outplacment bij ICL

Fase 1: Persoonlijke orientatie
In deze fase wordt er gewerkt aan het inzicht verkrijgen van de werknemer in zijn eigen persoonlijkheid, talenten, sterkten en zwakten. Daarnaast is in deze fase het uitgangspunt dat iemand pas in beweging komt als hij/zij verwacht dat het hem/haar iets oplevert. Een ander belangrijk punt, waarbij wordt stilgestaan, is dat iemand pas iets gaat doen als hij/zij verwacht dat hij/zij het ook kan. 

Fase 2: het scheppen van een realistisch arbeidsmarktperspectief
Nadat geschikte functies zijn benoemd, wordt gestart met een actieve arbeidsmarktbenedaring. Een krachtige en onderscheidende CV en professioneel LinkedIn profiel worden gemaakt en diverse vacatureswebsites worden benaderd. Vacatures worden besproken/geanalyseerd met betrekking tot de mogelijkheden van de werknemer. 

Fase 3: toespitsen solllicitatievaardigheden en arbeidsbenadering
Na het doorlopen van deze fase is de werknemer in staat om volledig zelfstandig te solliciteren. Onder begeleding van de re-integratiecoach wordt de werknemer voorbereid op sollicitatiegesprekken. 

Fase 4: werk en nazorg
De re-integratiecoach beidt de werknemer ondersteuning bij een nieuw arbeids- of detacheringscontract en begeleidt de werknemer bij de nieuwe werkgever. 

 

Samenwerken aan een nieuwe toekomst

Een bekend misverstand is dat de re-integratiecoach van ICL voor de werknemer opzoek gaat naar een nieuwe baan, dit is niet zo. Samen met de werknemer zal de re-integratiecoach zoeken en de weg vinden naar een nieuwe baan. De uitgebreide kennis en ervaring van het solliciteren en de arbeidsmarkt, gecombineerd met het brede netwerk van de re-integratiecoach zal het proces bespoedigen en makkelijker maken.